VI HAR SITTPLATSER BÅDE INOM- OCH UTOMHUS
RESTAURANGMENY
Villans Kött
Vad våran slaktare rekommenderar
Dagspris
Villans Fångst
Det bästa från Göteborgs Fiskauktion
Dagspris
Villans Veganrätt
Säsongens gröna med spännande kryddsättning
Dagspris
Räksallad
Citronslungade salladsskott och grönkål, tomat, ristat bacon, vinägerrussin, vitlökskrutonger, 5-minuters ägg, parmesanrouillé och rostade frön
149kr
Krämig Fisk och Skaldjurssoppa
Krondillsräkor, fisk, parmesanrouillé, krutonger samt dillolja
185kr
Långbakad Grillad Ryggbiff
Bearnaisesås, tomatconfitt, örtfriterad potatis med senapskål, King Oyster samt rödvinsreduktion
179kr
BARNMENY
- för barn upp till 13 år
Hamburgare 90g
med pommes, sallad, gurka, tomat och dressing
69kr
Grillad Korv
med pommes, sallad, gurka, tomat och dressing
55kr
Tunna Pannkakor
med sylt och grädde
55kr
SMÖRGÅSAR
OSTFRALLA
Ekologisk grov fralla, lagrad Kvibille cheddar, sallad, tomat och gurka
39kr
NEDAN SMÖRGÅSAR GÖRS PÅ DANSK EKOLOGISKT RÅGBRÖD
FETAOST
Rödbetshummus, rostade frön & salladsskott på danskt ekologiskt rågbröd
79kr
SKALDJURSRÖRA
Räkor, kokt hackat ägg, citron & timjanemulsion & grönt på danskt ekologiskt rågbröd
89kr
KYCKLING
Krämig kyckling med bacon, avocado, picklad rödlök och rostade frön på danskt ekologiskt rågbröd
79kr
VILLANS RÄKSMÖRGÅS
160g räkor, dillmajonnäs, 5 min ägg, avokado, tomat, gurka, dill och sallad
169kr
DRYCKESMENY
Vinkällaren
Rött vin
La Vignée BOURGOGNE
Pinot Noir , 2017
Frankrike
Bärig smak med inslag av fat, hallon, färska örter, kakao och lingon. Serveras vid 14-16°C till stekt fisk eller kyckling.
fyllighet med värde 4, strävhet med värde 4, fruktsyra med värde 10
Passar till fisk och fågel
485 kr
Château L'Ermitage
Årgång:2015
Druva: Merlot, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot
Doft: Plommon och mörk frukt
Smak: Plommon och mörk frukt samt inslag av fat, kaffe och ceder Passar till: Grytor av nötkött, kalvstek
R Ripasso
Årgång:2015
Område: Valpolicella
Producent: Aplpha Zeta
Smak:
Fyllig smak av torrkade röda körsbär, russin och mörk choklad. Välballanserad fatkarraktär som binder den koncentrerade röda frukten.
Doft:
Doften av koncentrerad bakad frukt med en hint av vanilj. Aromerna blottar både kvalite och lagring.
Druvor:
85% Corvina, 15% Rondinella
Tillverkning:
Gjord efter traditionsenlig ripasso metod då man låter det unga vinet re-frementeras med skinnet från Amarone vinet efter det har fermenterat klart i mars. Den mer morderna metoden är att låta det unga vinet frementeras med amarone druvorna redan i januari efter torkningen. Blandning av de båda metoderna använs här. Vinet får sedan lagras på både små och stora ekfat i över ett år (14mån) innan butteljering.
485 kr
Ysios Reserva
Rioja
Bodegas Ysios har sedan grundandet blivit något av ett flaggskepp för ”den nya Riojan”. Bodegans filosofi är att endast framställa ett vin, Ysios Reserva, med modern teknik och nytänkande. Den spännande byggnaden ligger utanför den lilla byn Laguardia i Rioja Alavesa och rymmer ett vineri med toppmodern utrustning
Årgång: 2011
Druva:Tempranillo
Doft:En stor och härlig fruktig doft fylld med vilda bär, plommon och björnbär. Inslag av kaffe och vanilj.
Smak: Ett fräscht och fruktigt vin med sammetslena tanniner och en balanserad syra. I eftersmak kommer kaffe och plommon igen.
Passar till: Passar till nöt, lamm, vilt och allehanda ostar.
680 kr
Louis M Martini Alexander Valley
Cabernet Sauvignon
Producent: Louis M Martini Land: USA
Region: Alexander Valley Årgång: 2015
Alkoholhalt: 15 %
Fatkaraktär: Tydlig Ekkaraktär
Druvor: Cabernet Sauvignon 97%, Petite Sirah 2%, Zinfandel 1 %
Doft: Koncentrerad druvtypisk Cabernet Sauvignon doft med mörk frukt som
blåbär och moreller. Generös doft av kaffe och rostade ekfat.
Smak: Fyllig, generös smak av mörka körsbär och blåbär. Elegant, koncentrerad,
fruktig och örtig smak med bra tanninstruktur och integrerade fattoner. Lång
saftig avslutning med toner av rostade kaffebönor och lakrits.
Passar till: Stek av viltkött eller nötkött, gräddsås med murkla och klassiska
tillbehör. Kalvköttbullar med ricotta och tomatsås. Utmärkt till hårdostar efter
maten.
Vinifiering: Vinet kommer från flera vingårdar i Alexander Valley men
huvudsakligen från Barrelli Creek, Frei Ranch, Stefani samt den kända Monte
Rosso vingården som ligger högt upp på Mayacamas bergssida. Skörden skedde
tidig morgon för att bevara frukten. Klasarna avstjälkades och druvorna
skickades direkt till ståltankar. Druvorna och musten som bildas fick ligga och
dra i två dagar innan alkoholjäsningen tog fart. Varje tank hölls separat innan de
blandades och drogs om till ekfat för lagring. Vinet lagrades 16 månader på en
kombination av franska och amerikanska ekfat, varav hälften var nya. –
Innehåller sulfiter.
Fyllighet Strävhet Fruktsyra
8 67
685kr
KenWood Zinfandel
Kenwood Zinfandel är gjord på druvan Zinfandel och en liten del av Syrah. Druvorna skördades i september och har jästs och lagrats på franska ekfat (75%) och amerikanska efat (25%) under 20 månader. Efter lagringen blandas vinet från de olika faten och innan buteljering tillsätts en liten del av Syrahför att ge en extra komplexitet till vinet. Resultatet blir ett medelfylligt vin med delikata tanniner och lång eftersmak
Årgång:2015
Druva: Zinfandel 97%, Syrah 3%.
Doft: Hallon, lakrits och kryddighet.
Smak: Mycket fruktig smak med fatkaraktär, inslag av hallon, granatäpple, lakrits, vitpeppar, kanel och vanilj.
Passar till: Tomatbaserade grytor och grillat fläskkött
495 kr
Barolo Cerretta DOCG
Producent: Mauro Sebaste Land: Italien
Region: Piemonte Distrikt: DOCG
Årgång: 2014 Alkoholhalt: 14.5 %
Fatkaraktär: Viss Ekkaraktär
Druvor: Nebbiolo 100%
Doft: Stor, intensiv och fruktig doft av mörka och röda bär, fat, kryddor samt
torkade rosor. Allt uppbyggt med en ton av undervegetation och violer.
Smak: Fyllig, nyanserad och elegant smak med inslag av torkad frukt, violer och
tryffel. Tanninerna är väl markerade och avslöjar att vinet har en lång livslängd.
Eftersmaken är väldigt lång och där kommer fatens kryddiga karaktär fram.
Passar till: Mycket god till rött kött, både grillat och långkok. Kräver mustiga
rätter eller vällagrade ostar.
Vinifiering: Cerretta är ett vingårdsläge och ligger i kommunen Serralunga.
Jordmånen är kalkrik och rik på järn. Druvorna plockas i oktober. De jäses och
macerar i temperaturkontrollerade ståltankar.
Vinet lagras på en kombination av 400 och 1600 liters franska ekfat. – Innehåller sulfiter.
Fyllighet Strävhet Fruktsyra
9 7 6
950 kr
Barolo Tresuri DOCG
Producent: Mauro Sebaste Land: Italien
Region: Piemonte Distrikt: Barolo DOCG
Årgång: 2015 Alkoholhalt: 14.5 %
Fatkaraktär: Viss Ekkaraktär
Druvor: Nebbiolo 100%
Doft: Toner av körsbär, rosor och söt lakrits.
Smak: Fyllig och harmonisk smak med mjuka tanniner. Lång eftersmak.
Passar till: Rött kött, vilt och stek med kraftiga köttsåser. Smakrika grytor.
Lagrade och smakrika ostar.
Vinifiering: Namnet Trèsüri syftar till att druvorna tas från tre olika
vingårdslägen med olika karaktärer och fin exponering för sol. Jordmånen är
kalkrik. Man skördar i oktober. Druvorna jäses och macereras 12-16 dagar i
temperaturkontrollerade ståltankar. Efter malolaktisk fermentering lagras vinet
på en kombination av 1600 liters franska ekfat och några mindre 400 liters fat i
36 månader. - Innehåller sulfiter.
Fyllighet Strävhet Fruktsyra
8 7 6
785 kr
Château Capet-Guillier Saint Emilion
Grand Cru
Producent: Maison Antoine Moueix Land: Frankrike
Region: Bordeaux Distrikt: AOP Saint Emilion Grand Cru
Årgång: 2018 Alkoholhalt: 13.5 %
Druvor: Merlot 100%
Doft: Påtaglig, komplex doft med finstämda, lager-på-lager aromer av björnbär,
blåbär, mörka körsbär, skogsgrönska, mineral, ekfat och kryddor.
Smak: Fylligt, mjukt, elegant och komplext – ett lysande exempel på ett Saint-
Emilion Grand Cruvin med aromer av mogna bär, kaffe, läder och kryddor,
mineral med kalkton, samt en antydan till dofter från skog och jord. Allt
understöds av finstämda tanniner och välintegrerad ek.
Passar till: En klassiker till kalventrecôte med murklor eller Karl Johansvamp.
Till kantarelltoast, T-bonesteak, lamm, anka, coq au vin, vilt, vildfågel och
tournedos.
Vinifiering: Jäsningen sker i tankar av ek, som rymmer 400 liter, följt av 17