ÖPPET IDAG
Måndag-Fredag 11-
Lördag-Söndag 10-
För stängningstid ring 031-829282


Restaurang med café & konditori

Varmt välkomna ska ni vara till oss på Villa Belparc!


Hos oss finner ni den självklara mötesplatsen, beläget i Göteborgs vackraste oas: Slottsskogen! Här njuter du av kulinariska rätter från vår Restaurang. Sallader och smörgåsar från vårat Café. Stenugnsbakade pizzor och äkta grillgjädje serveras från köket på uteserveringen, samt hembakade läckerheter från vårt eget konditori med bageri! Självklart har vi även förstklassiga vegan & vegetariska alternativ! Crister Svantesson, matmästarnas mästare, är med och kvalitetssäkrar våra menyer, och är skaparen av vårt högt uppskattade julbord som vi serverar med stolthet! Villa Belparc är en plats för alla!

  • crister-svantesson-villa-belparc.jpg
  • Restaurang

    Vi erbjuder gastronomiska menyer och bufféalternativ signerade av självaste Crister Svantesson. Vi komponerar gärna en matupplevelse som passar ert ändamål tillsammans med Crister Svantesson, som var den förste svensken som tävlade i http://www.bocusedor.com/en Crister var den kock som tog in det franska köket till Sverige tillsammans med Leif Mannerström. Senast sågs Crister i Kockduellen på TV 4, då han vann såsduellen. Han har skapat menyer hos oss under sex års tid, och har med våra julbord som han komponerat, serverat en bejublad succé. Villa Belparc erbjuder så även Crister Svantessons noga komponerade menyer till våra fest- och konferenssällskap.

  • vbp-tradgard.jpg
  • Uteservering

    Villa Belparcs uteservering har blivit utnämnd till Göteborgs bästa enligt GP´s läsare- något vi är väldigt stolta över! Här infinner sig en kontinental känsla direkt när du kommer innanför grindarna!


    Uteserveringen består av tre olika delar;

    Först kommer du in till Trädgårdsserveringen där du slår dig ner på gräsmattan intill stora dammen. Här trivs familjer, gäster med hundar och den som vill fika eller ta ett glas vin.

    Går du vidare intill in på uteserveringen kommer du fram till bryggorna, här trivs en mer vuxen publik som vill avnjuta en middag tex från grillen. Ytterligare några steg leder dig till scenområdet.


    Under sommaren kan du avnjuta några av Sveriges främsta artister, läs mer om Villa Belparc´s Sommarscen här!

  • vbp-konditori.jpg
  • Konditori med bageri & café

    Varje morgon bakar vår konditor bullar, pajer, tårtor och andra godsaker i vårt eget bageri på Villa Belparc!

    Naturligtvis finns det veganska alternativ!

  • villa_belparc_barn.jpg
  • Barnmeny

    För barn under 13 år finns en egen meny här på Villa Belparc som alternativ. Den består av rätter som barnen känner igen och tycker om, så som hamburgare, grillkorv och pannkakor med sylt och grädde.

    Tyvärr har vi inte möjlighet att förvara barnvagnar inne hos oss, ni ställer dem med fördel på vår uteservering under tak☺

  • glass.jpg
  • Glass från Lejonet & Björnen

    Hos oss på Villa Belparc kan du välja mellan 22 olika sorters kulglass från Lejonet & Björnen. Allt från vanilj och choklad till mer spännande smaker.

  • villa-belparc-hund.jpg
  • Hundvänligt

    Människans bäste vän är naturligtvis välkommen till oss!

    Vi förser gärna din fyrbente vän med vatten och värme, men behåll gärna kopplet på även inomhus.


VI HAR SITTPLATSER BÅDE INOM- OCH UTOMHUS


RESTAURANGMENY


Villans Kött

Vad våran slaktare rekommenderar

Dagspris


Villans fångst

Det bästa från Göteborgs Fiskauktion

Dagspris


Villans Veganrätt

Säsongens gröna med spännande kryddsättning

Dagspris


Räksallad

Citronslungade salladsskott och grönkål, tomat, ristat bacon, vinägerrussin, vitlökskrutonger, 5-minuters ägg, parmesanrouillé och rostade frön

149kr


Krämig Fisk och Skaldjurssoppa

Krondillsräkor, fisk, parmesanrouillé, krutonger samt dillolja

185kr


Långbakad Grillad Ryggbiff

Bearnaisesås, tomatconfitt, örtfriterad potatis med senapskål, King Oyster samt rödvinsreduktion

179kr




BARNMENY

- för barn upp till 13 år


Hamburgare 90g

med pommes, sallad, gurka, tomat och dressing

69kr


Grillad Korv

med pommes, sallad, gurka, tomat och dressing

55kr


Tunna Pannkakor

med sylt och grädde

55kr




SMÖRGÅSAR


OSTFRALLA

Ekologisk grov fralla, lagrad Kvibille cheddar, sallad, tomat och gurka

39kr



FETAOST

Rödbetshummus, rostade frön & salladsskott på danskt ekologiskt rågbröd

79kr


SKALDJURSRÖRA

Räkor, kokt hackat ägg, citron & timjanemulsion & grönt på danskt ekologiskt rågbröd

89kr


KYCKLING

Krämig kyckling med bacon, avokado, picklade rödlök och rostade frön på danskt ekologiskt rågbröd

79kr


VILLANS RÄKSMÖRGÅS

160g räkor, dillmajonnäs, 5 min ägg, avokado, tomat, gurka, dill och sallad

169kr



DRYCKESMENY



Vinkällaren


Rött vin

La Vignée BOURGOGNE

Pinot Noir , 2017

Frankrike

Bärig smak med inslag av fat, hallon, färska örter, kakao och lingon. Serveras vid 14-16°C till stekt fisk eller kyckling.

fyllighet med värde 4, strävhet med värde 4, fruktsyra med värde 10

Passar till fisk och fågel

485 kr


Château L'Ermitage

Årgång:2015

Druva: Merlot, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot

Doft: Plommon och mörk frukt

Smak: Plommon och mörk frukt samt inslag av fat, kaffe och ceder Passar till: Grytor av nötkött, kalvstek


R Ripasso


Årgång:2015

Område: Valpolicella

Producent: Aplpha Zeta


Smak:

Fyllig smak av torrkade röda körsbär, russin och mörk choklad. Välballanserad fatkarraktär som binder den koncentrerade röda frukten.

Doft:

Doften av koncentrerad bakad frukt med en hint av vanilj. Aromerna blottar både kvalite och lagring.

Druvor:

85% Corvina, 15% Rondinella


Tillverkning:

Gjord efter traditionsenlig ripasso metod då man låter det unga vinet re-frementeras med skinnet från Amarone vinet efter det har fermenterat klart i mars. Den mer morderna metoden är att låta det unga vinet frementeras med amarone druvorna redan i januari efter torkningen. Blandning av de båda metoderna använs här. Vinet får sedan lagras på både små och stora ekfat i över ett år (14mån) innan butteljering.


485 kr




Ysios Reserva

Rioja

Bodegas Ysios har sedan grundandet blivit något av ett flaggskepp för ”den nya Riojan”. Bodegans filosofi är att endast framställa ett vin, Ysios Reserva, med modern teknik och nytänkande. Den spännande byggnaden ligger utanför den lilla byn Laguardia i Rioja Alavesa och rymmer ett vineri med toppmodern utrustning

Årgång: 2011

Druva:Tempranillo

Doft:En stor och härlig fruktig doft fylld med vilda bär, plommon och björnbär. Inslag av kaffe och vanilj.

Smak: Ett fräscht och fruktigt vin med sammetslena tanniner och en balanserad syra. I eftersmak kommer kaffe och plommon igen.

Passar till: Passar till nöt, lamm, vilt och allehanda ostar.


680 kr


Louis M Martini Alexander Valley

Cabernet Sauvignon


Producent: Louis M Martini Land: USA

Region: Alexander Valley Årgång: 2015

Alkoholhalt: 15 %


Fatkaraktär: Tydlig Ekkaraktär


Druvor: Cabernet Sauvignon 97%, Petite Sirah 2%, Zinfandel 1 %


Doft: Koncentrerad druvtypisk Cabernet Sauvignon doft med mörk frukt som

blåbär och moreller. Generös doft av kaffe och rostade ekfat.


Smak: Fyllig, generös smak av mörka körsbär och blåbär. Elegant, koncentrerad,

fruktig och örtig smak med bra tanninstruktur och integrerade fattoner. Lång

saftig avslutning med toner av rostade kaffebönor och lakrits.


Passar till: Stek av viltkött eller nötkött, gräddsås med murkla och klassiska

tillbehör. Kalvköttbullar med ricotta och tomatsås. Utmärkt till hårdostar efter

maten.


Vinifiering: Vinet kommer från flera vingårdar i Alexander Valley men

huvudsakligen från Barrelli Creek, Frei Ranch, Stefani samt den kända Monte

Rosso vingården som ligger högt upp på Mayacamas bergssida. Skörden skedde

tidig morgon för att bevara frukten. Klasarna avstjälkades och druvorna

skickades direkt till ståltankar. Druvorna och musten som bildas fick ligga och

dra i två dagar innan alkoholjäsningen tog fart. Varje tank hölls separat innan de

blandades och drogs om till ekfat för lagring. Vinet lagrades 16 månader på en

kombination av franska och amerikanska ekfat, varav hälften var nya. –

Innehåller sulfiter.


Fyllighet Strävhet Fruktsyra

8 67

685kr


KenWood Zinfandel

Kenwood Zinfandel är gjord på druvan Zinfandel och en liten del av Syrah. Druvorna skördades i september och har jästs och lagrats på franska ekfat (75%) och amerikanska efat (25%) under 20 månader. Efter lagringen blandas vinet från de olika faten och innan buteljering tillsätts en liten del av Syrahför att ge en extra komplexitet till vinet. Resultatet blir ett medelfylligt vin med delikata tanniner och lång eftersmak


Årgång:2015

Druva: Zinfandel 97%, Syrah 3%.

Doft: Hallon, lakrits och kryddighet.

Smak: Mycket fruktig smak med fatkaraktär, inslag av hallon, granatäpple, lakrits, vitpeppar, kanel och vanilj.

Passar till: Tomatbaserade grytor och grillat fläskkött

495 kr

Barolo Cerretta DOCG


Producent: Mauro Sebaste Land: Italien

Region: Piemonte Distrikt: DOCG

Årgång: 2014 Alkoholhalt: 14.5 %

Fatkaraktär: Viss Ekkaraktär


Druvor: Nebbiolo 100%


Doft: Stor, intensiv och fruktig doft av mörka och röda bär, fat, kryddor samt

torkade rosor. Allt uppbyggt med en ton av undervegetation och violer.


Smak: Fyllig, nyanserad och elegant smak med inslag av torkad frukt, violer och

tryffel. Tanninerna är väl markerade och avslöjar att vinet har en lång livslängd.

Eftersmaken är väldigt lång och där kommer fatens kryddiga karaktär fram.


Passar till: Mycket god till rött kött, både grillat och långkok. Kräver mustiga

rätter eller vällagrade ostar.


Vinifiering: Cerretta är ett vingårdsläge och ligger i kommunen Serralunga.

Jordmånen är kalkrik och rik på järn. Druvorna plockas i oktober. De jäses och

macerar i temperaturkontrollerade ståltankar.

Vinet lagras på en kombination av 400 och 1600 liters franska ekfat. – Innehåller sulfiter.

Fyllighet Strävhet Fruktsyra

9 7 6

950 kr



Barolo Tresuri DOCG


Producent: Mauro Sebaste Land: Italien

Region: Piemonte Distrikt: Barolo DOCG

Årgång: 2015 Alkoholhalt: 14.5 %

Fatkaraktär: Viss Ekkaraktär


Druvor: Nebbiolo 100%

Doft: Toner av körsbär, rosor och söt lakrits.

Smak: Fyllig och harmonisk smak med mjuka tanniner. Lång eftersmak.

Passar till: Rött kött, vilt och stek med kraftiga köttsåser. Smakrika grytor.

Lagrade och smakrika ostar.


Vinifiering: Namnet Trèsüri syftar till att druvorna tas från tre olika

vingårdslägen med olika karaktärer och fin exponering för sol. Jordmånen är

kalkrik. Man skördar i oktober. Druvorna jäses och macereras 12-16 dagar i

temperaturkontrollerade ståltankar. Efter malolaktisk fermentering lagras vinet

på en kombination av 1600 liters franska ekfat och några mindre 400 liters fat i

36 månader. - Innehåller sulfiter.


Fyllighet Strävhet Fruktsyra

8 7 6

785 kr


Château Capet-Guillier Saint Emilion

Grand Cru


Producent: Maison Antoine Moueix Land: Frankrike

Region: Bordeaux Distrikt: AOP Saint Emilion Grand Cru

Årgång: 2018 Alkoholhalt: 13.5 %


Druvor: Merlot 100%


Doft: Påtaglig, komplex doft med finstämda, lager-på-lager aromer av björnbär,

blåbär, mörka körsbär, skogsgrönska, mineral, ekfat och kryddor.


Smak: Fylligt, mjukt, elegant och komplext – ett lysande exempel på ett Saint-

Emilion Grand Cruvin med aromer av mogna bär, kaffe, läder och kryddor,

mineral med kalkton, samt en antydan till dofter från skog och jord. Allt

understöds av finstämda tanniner och välintegrerad ek.


Passar till: En klassiker till kalventrecôte med murklor eller Karl Johansvamp.

Till kantarelltoast, T-bonesteak, lamm, anka, coq au vin, vilt, vildfågel och

tournedos.


Vinifiering: Jäsningen sker i tankar av ek, som rymmer 400 liter, följt av 17

dagar maceration för att ge tanninerna en finare struktur. 50% av vinet får

genomgå malolaktisk jäsning och lagring i fat av ny fransk ek, medium toast. 50

% lagras i 16-18 månader i ekfat som använts en gång tidigare. - Innehåller

sulfiter.


Fyllighet Strävhet Fruktsyra

7 7 7

950 kr










Chambolle-Musigny 1er Cru Les Baudes


Producent: Henri de Villamont Land: Frankrike

Region: Bourgogne Distrikt: AOC Chambolle-Musigny 1er

Cru

Årgång: 2013 Alkoholhalt: 12.5 %


Fatkaraktär: Viss Ekkaraktär

Druvor: Pinot Noir 100%

Doft: Komplex doft med finstämda toner av röda bär som hallon och

jordgubbar, samt violer, mörka bär och tydliga inslag av tryffel, höstlöv och

skogssvamp.

Smak: Fylligt, elegant, balanserat med mogna tanniner och friska syror. Toner

av mörka körsbär, milda kryddor och skogsmark om hösten, litet kanderad frukt

och aning aprikos. Lång eftersmak.

Passar till: Rådjur med skogssvamp, anka med moreller, filet mignon eller

tournedos, stekt duva eller pärlhöna, ugnsstekt äppelfylld skinka, grillad lax med

rödvinssås och till ostar som Langres, Epoisse, Maroilles.


Vinifiering: Druvorna är från stockar som är mer än 50 år gamla. De sorteras

för hand, krossas och ligger svalt på tankar av rostfritt stål, innan jäsningen

startades. Vinet lagras sedan på 225-liters fat av fransk ek i cirka 16 månader. Av

faten var 66 % helt nya. - Innehåller sulfiter.


Fyllighet Strävhet Fruktsyra

7 5 7


1195 kr




Domaine du Vieux Lazaret Châteauneuf-du-Pape


Namnet ”Vieux Lazaret” har sitt ursprung från 1600-talet. Det fanns då, i byn Châteauneuf-du-Pape, ett ”Lazaret”, d v s ett klosterhärbärge. Det sköttes av ”Lazarister”, munkar som tog emot gamla, fattiga och sjuka människor.

Årgång:2015


Druva : 4 dominerande sorter: Grenache noir, syrah, mourvèdre, cinsault.


Doft: Kryddiga aromer med arom av skog och jord. En komplex doft.

Smak: Fylligt och kryddigt och med lång mjuk eftersmak.

Passar till: Passar utmärkt till nötkött, vilt, kryddiga kötträtter, mustiga grytor och ost. Bra även till chokladefterrätter


690 kr










Clos de l´Oratoire des Papes

Châteauneuf-du-Pape Rouge


Producent: Ogier Land: Frankrike

Region: Rhône Distrikt: AOC Châteauneuf-du-Pape

Årgång: 2016 Alkoholhalt: 14.5 %


Fatkaraktär: Viss Ekkaraktär

Druvor: Grenache 80%, Syrah 8%, Mourvèdre 7%, Cinsault 5%

Doft: Intensiv, insmickrande komplex doft med mörka, mogna bär (björnbär,

svarta vinbär), fikon, plommon, kanderad viol, samt jordiga toner av fuktig

mossa och örter, ingefära, allspice och läder.

Smak: Fylligt, balanserat, smakrikt vin med toner av mörka körsbär,

chokladganache, lavendel och kryddor. Mycket lång eftersmak med mogna

tanniner och rökiga toner.

Passar till: Tournedos Rossini, entrecôte med tryffelsmör, grytstekt ripa med

Karl Johansvamp, vilt med Grand Veneursås, ankbröst i körsbärssås, fasan

bräserad med vin och schalottenlök.


Vinifiering: Druvorna skördas och jäses separat och dras om till andra tankar 2-

3 gånger. Efter jäsningen ligger vinet kvar på tank i ca 4 veckor. Därefter lagras

vinet under 12 månader i cirka 30 år gamla ekfat på 6 000 -8 000 liter, följt av

buteljering och lagring i källarna. - Innehåller sulfiter.


Fyllighet Strävhet Fruktsyra

9 7 8

975 kr



Clos de l´Oratoire des Papes

Châteauneuf-du-Pape Rouge

Magnum 1,5 l


Region: Rhône Distrikt: AOC Châteauneuf-du-Pape

Årgång: 2016 Alkoholhalt: 14.5 %


Fatkaraktär: Viss Ekkaraktär

Druvor: Grenache 80%, Syrah 8%, Mourvèdre 7%, Cinsault 5%

Doft: Intensiv, insmickrande komplex doft med mörka, mogna bär (björnbär,

svarta vinbär), fikon, plommon, kanderad viol, samt jordiga toner av fuktig

mossa och örter, ingefära, allspice och läder.

Smak: Fylligt, balanserat, smakrikt vin med toner av mörka körsbär,

chokladganache, lavendel och kryddor. Mycket lång eftersmak med mogna

tanniner och rökiga toner.

Passar till: Tournedos Rossini, entrecôte med tryffelsmör, grytstekt ripa med

Karl Johansvamp, vilt med Grand Veneursås, ankbröst i körsbärssås, fasan

bräserad med vin och schalottenlök.


Vinifiering: Druvorna skördas och jäses separat och dras om till andra tankar 2-

3 gånger. Efter jäsningen ligger vinet kvar på tank i ca 4 veckor. Därefter lagras

vinet under 12 månader i cirka 30 år gamla ekfat på 6 000 -8 000 liter, följt av

buteljering och lagring i källarna. - Innehåller sulfiter.


Fyllighet Strävhet Fruktsyra

9 7 8


1699kr




Savigny-Lès-Beaune Le Village


Producent: Henri de Villamont Land: Frankrike

Region: Bourgogne Distrikt: AOC Savigny lès Beaune

Årgång: 2016 Alkoholhalt: 13 %


Fatkaraktär: Viss Ekkaraktär

Druvor: Pinot Noir 100%

Doft: Stor, varm doft med inslag av röda bär som hallon och körsbär.

Smak: Lätt till medelfyllig i klassisk Savignystil, fruktig med en delikat animalisk

ton och återkommande inslag av röda bär. Avslutningen är balanserad med väl

avrundade tanniner.

Passar till: Smakrikare rätter av nöt och vilt, vildfågel med krämig sås och till

lagrade hårdostar.


Vinifiering: Druvorna kommer från Henri de Villamonts egen vingård. De

krossas försiktigt och jäser sedan i temperaturkontrollerade stora ekfat.

Malolaktisk jäsning och lagring sker på 228-liters fat av fransk ek. - Innehåller

sulfiter.

Fyllighet Strävhet Fruktsyra

6 5 7

690 kr


Bourgogne Pinot Noir Prestige


Producent: Henri de Villamont Land: Frankrike

Region: Bourgogne Distrikt: AOP Bourgogne

Årgång: 2017 Alkoholhalt: 12.5 %


Fatkaraktär: Viss Ekkaraktär

Druvor: Pinot Noir 100%

Doft: Medelstor, fruktig, rund doft av skogsbär, söta kryddor och en väl

integrerad och läcker ton av ek.

Smak: Medelfyllig, balanserad, bärig smak med inslag av jordgubbar, hallon,

lingon, kanel samt en lätt känsla av fat. Frisk syra och polerade tanniner som

lyfter frukten i eftersmaken.

Passar till: Perfekt kombo med Bourgognes rika matkultur: boeuf bourguignon,

coq au vin, confit de canard. Fint till kallskuret, ungersk gulasch, kanin eller

kyckling à la moutarde, torsk à la bourguignonne, kittostar, getostar och

vitmögelostar.


Vinifiering: Försiktig pressning och därefter macerering och jäsning i

temperaturkontrollerade fat och tankar. 40% av vinet jäser och lagras på 228-

liters ekfat (resten på tank) i cirka 14 månader innan blandning och buteljering. -

Innehåller sulfiter

Fyllighet Strävhet Fruktsyra

6 3 7

495 kr




Vitt vin


Hardys Nottage Hill 2017

Riesling

Australien , South Australia

Druva: Riesling

Doft: Aromatisk, ungdomlig och frisk med inslag av citrus, lime, päron, tropisk frukt och en viss mineral karaktär.

Smak: Torr, frisk och ungdomlig med inslag av citrus, lime, tropisk frukt och mineral. Lång eftersmak.

Tillverkning: Druvorna till detta vin kommer från South Eastern Australia och vinet har jäst och lagrats enligt moderna metoder i kylkontrollerade, rostfria tankar. Ansvarig vinmakare är Peter Dawson.

Övrigt: Hardys grundades redan 1853 av Thomas Hardy som emigrerade från England till Australien. Thomas Hardys myntade då en egen filosofi som lever kvar än idag: "Att tillverka kvalitetsviner som uppskattas av världens alla vinmarknader". Man använder skruvkork på alla sina viner för att undvika korkdefekt.

Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till lättare rätter av fisk och skaldjur.

SÖTMA 1, FYLLIGHET4, FRUKTSYRA 8

425 kr



ALSACE

Dopff & Irion

Cuvée René Dopff Riesling , 2016

Frankrike , Alsace

Druva: 100% Riesling

Doft: Druvig doft med inslag av päron, honung, gröna äpplen, citrus, kryddor och vita blommor, samt en liten angenäm mineralton.

Smak: Torr, druvig, mycket frisk, balanserad smak med inslag av päron, persika, honung, passionsfrukt och citron.

Tillverkning: Druvorna skördas manuellt och pressas skonsamt. Vinet har jäst i temperaturkontrollerade tankar. Vinet har legat på sin jästfällning i 4 månader.

Övrigt: Druvorna till detta vin kommer från 200 utvalda vinodlare i Alsace.

sötma med värde 1, fyllighet med värde 3, fruktsyra med värde 10, passar som aperitif, fisk, skaldjur

425 kr



Petit Chablis William Fèvre, 2018

0/5 Vinguiden 5/5 Vinomondo

Frankrike, Bourgogne

Syra 1, Torrt-Sött 3

Råvaror: Chardonnay

Doft: Mineral, rökig, citrusfrukt, drar åt tropiska inslag i fin balans med mycket citronfrisk ton.

Smak: Bra syra, fin friskhet, rökiga inslag, mineralitet, citrusfrukt, lite lime med bra längd där syran och mineraliteten dominerar.

Passar till: Fågel, fisk och skaldjur

485kr

Chassagne-Montrachet 1er Cru Les

Embazées



Producent: Henri de Villamont Land: Frankrike

Region: Bourgogne Distrikt: AOC Chassagne-Montrachet

1er Cru

Årgång: 2015 Alkoholhalt: 13.5 %


Fatkaraktär: Tydlig Ekkaraktär


Druvor: Chardonnay 100%


Doft: Härliga toner av läcker vit persika, päron, citronsorbet, tangeriner,

nyplockad citron och nyplockade sommarblommor.


Smak: Torrt, fylligt vin. Elegant med vibrerande friskhet, lemon curd, inslag av

hagtornsblom och vit persika och den avrundande smörigheten mot

mineraltonen, typisk för Chassagne-Montrachetvinerna.


Passar till: Skaldjur som pilgrimsmusslor, hummer och langoustine, sole

meunière, grillad havsabborre eller piggvar, kyckling eller fasan i gräddsås. Vit

tryffel och skogssvamp passar bra till vinet.


Vinifiering: Druvorna pressas försiktigt och musten får vilar svalt i ståltankar.

Därefter långsam jäsning (3-4 veckor) på 228-liters fat av fransk ek. Sedan förs

det unga vinet över på fat som redan använts och ligger där i elva månader

innan det buteljeras. - Innehåller sulfiter.


Fyllighet Fruktsyra

7 8

1190 kr











Domaine Laroche Chablis Premier Cru

Les Vaillons Vieilles Vignes


Producent: Domaine Laroche Land: Frankrike

Region: Bourgogne Distrikt: AOC Chablis 1er Cru

Årgång: 2018 Alkoholhalt: 12.5 %


Fatkaraktär: Viss Ekkaraktär

Druvor: Chardonnay 100%


Doft: Komplex, ursprungstypisk, läcker, elegant och blommig doft med toner av

sten-, citrus- och tropiska frukter, flinta, skiffer, rök och sommarblommor.


Smak: Torr, frisk, sofistikerad och intensiv smak med inslag av mandarin, mogna

päron, aprikoser, ananas, mogna citroner, friska gröna äpplen, mogna Fujiäpplen

och litet fat, nästan Rieslingslika honungstoner. Perfekt balans mellan den

generösa frukten, den klingande mineraltonen och de livliga fruktsyrorna. Långt

avslut med finstämd fräschör.


Passar till: Avnjut vinet tillsammans med smakrika skaldjursrätter som

pilgrimsmusslor smaksatta med saffran eller gratinerad krabba, till fiskrätter

baserade på sjötunga, piggvar och hälleflundra, lax med beurre blancsås eller

inbakad lax. Även till grillad kalvkotlett eller griskotlett, i synnerhet serverade

tillsammans med svamp. Alltid utmärkt till ostar som mogen Epoisses eller

Soumaintrain.


Vinifiering: Hela druvklasar pressas i en pneumatisk press och den nypressade

musten vilar sedan i speciellt designade, vida ståltankar i 12 timmar vid 12-15C

för att den ska klaras naturligt. Jäsningen sker vid 18C och tar 21 dagar, varav 85

% av vinet jäser i rostfria tankar, resten i ekfat. Det unga vinet lagras i 9

månader, 15% på fransk ekfat och resten i tankar. Man gör en mycket försiktig

filtrering för att bevara så mycket som möjligt av vinets egen karaktär. -

Innehåller sulfiter.


Fyllighet Fruktsyra

8 8

790 kr





















Domaine Laroche Chablis Grand Cru Les

Clos


Producent: Domaine Laroche Land: Frankrike

Region: Bourgogne Årgång: 2010

Alkoholhalt: 12 %


Fatkaraktär: Viss Ekkaraktär

Druvor: Chardonnay 100%


Doft: Förfinade toner av vita blommor, citrusfrukter och diskret fat. Bra balans

mellan mogen, vit frukt och livfulla fruktsyror. Doften har en mycket väl

sammansatt Bourgognestil som med sina läckra nyanser av mandel påminner

mycket om ett högklassigt vin från Puligny-Montrachet.


Smak: Vinets eleganta struktur och fullkomliga finess är omöjliga att missa!

Silkeslent, mångfacetterat och yppigt alltigenom med sina stora, rika smaker av

lemon curd, limeblommor och mogna gula äpplen, kombinerat med

kalkjordmånens mineraltoner och rejäl friskhet. Saftigt och samtidigt friskt med

en underbar struktur; rikt, livfullt och komplext med djup och finess; extremt

lång och utsökt eftersmak.


Passar till: Utan tvekan till rökt vildlax, grillad eller ångkokt krabba och hummer,

kungskrabba, grillad kalvfilé med gräddsås och Karl Johansvamp, Bresse-kyckling

särskilt med tryffel, kalvnjurar, bräss och mycket lätt grillad oxfilé. Utsökt

serverad med gåslever eftersom fruktsyrorna ger en fräschare, mer tilltalande

kombination än söta viner. Också till ostar som Gruyère eller Epoisses förutsatt

att de inte är alltför långlagrade. Mycket friskt, fräscht och intensivt just nu. Men

Les Clos kan sparas upp till 20 år om du bara har tålamod nog!


Vinifiering: De hela druvklasarna läggs i den pneumatiska pressen och pressas

försiktigt. Den nypressade musten vilar därefter i 12 timmar vid 10-12°C i stora

fat. Jäsningen tar 3 veckor vid 18C. Efter jäsningen får 40 % av det nya vinet ligga

på den fina jästfällningen i ekfat, varav 25 % är nya. Ekfaten är av kvaliteten

medium toast, vilket gör att vinets fruktighet får full exponering. - Innehåller

sulfiter.


Fyllighet Fruktsyra

8 9

1690 kr



Champagne

Champagne Etienne Dumont Brut


Producent: Maison Burtin Land: Frankrike

Region: Champagne Årgång: Non Vintage

Alkoholhalt: 12 %


Fatkaraktär: Ingen Ekkaraktär

Druvor: Pinot Meunier 53%, Pinot Noir 41%, Chardonnay 6%


Doft: Fruktig och elegant näsa med aromer av röda bär, vit stenfrukt och citrus.

Smak: Öppen och ihållande smak av jordgubb, päron, citron, citrontimjan,

hasselnötter med bra längd och elegant mousse.

Passar till: Från apéritif till havets läckerheter eller med småplock och en god

charktallrik.


Vinifiering: Klassisk framställning enligt champagnemetoden. Ingen malolaktisk

jäsning. Vinet ligger på sin jästfällning i minst 15 månader innan degorgering.

Dosage 9 gr/L

Fyllighet Fruktsyra

5 5

549 kr

Champagne de Saint-Marceaux Brut


Producent: Champagne de Saint-

Marceaux

Land: Frankrike

Region: Champagne

Årgång: Non Vintage Alkoholhalt: 12 %



Fatkaraktär: Ingen Ekkaraktär

Druvor: Pinot Noir 34%, Pinot Meunier 33%, Chardonnay 33%


Doft: Fräsch doft av röda äpplen med toner av mineral och diskret ton av

mandel.

Smak: Elegant frisk läcker och fruktig smak av vinteräpplen, citrus och inslag av

mineral.

Passar till: Nyöppnade ostron, eleganta fisk- och skaldjursrätter som förrätter

eller som varmrätter. I Champagne serverar man gärna champagne till ankeller

gåsleverterriner.


Vinifiering: Basvinet görs av lika delar av de tre olika druvorna. Man använder

bara must från den första pressningen. Sedan följer en klassisk framställning

enlig champagnemetoden. Temperaturen i de underjordiska källarna, där

buteljerna ligger på jästfällning i 18 månader, är konstant 12°C. Dosage 10gr/L -

Innehåller sulfiter.

Fyllighet Fruktsyra

5 5

649 kr



Philipponnat Blanc de Noirs Extra Brut


Producent: Champagne Philipponnat Land: Frankrike

Region: Champagne Årgång: 2012

Alkoholhalt: 12 %


Fatkaraktär: Viss Ekkaraktär

Druvor: Pinot Noir 100%


Doft: Intensiv, komplex doft med de klassiska tonerna av Pinot Noir: Kryddig

pepprighet blandad med akaciablommor.


Smak: Torr, frisk, medelfyllig med bra struktur. Klassiska Pinot Noirtoner av

mineral, frukt och kryddiga, peppriga nyanser. Generöst och lång eftersmak.


Passar till: Eleganta rätter av fågel, som fasan, till kalv med en tryffelsås, liksom

till gås- eller anklever och olika slags terriner . Även till fisk, som sjötunga, gärna

med tryffel.


Vinifiering: Champagnemetoden. Druvorna kommer från Grand Cru- och

Premier Crulägen i Montagne de Reims och Mareuil-sur-Ay. Must enbart från

första pressning, varav en del får jäsa på tank och genomgå viss malolaktisk

jäsning och resten jäser i ekfat. Extra Brut-dosage, dvs man sätter till 5 r socker

per liter inför buteljjäsningen. Klassisk champagneframställning. Efter

buteljering ligger vinet på jästfällningen i fem till sju år för att uppnå maximal

komplexitet. - Innehåller sulfiter.


Fyllighet Fruktsyra

7 6

1499 kr

Philipponnat Grand Blanc Extra Brut


Producent: Champagne Philipponnat Land: Frankrike

Region: Champagne Årgång: 2009

Alkoholhalt: 12 %


Fatkaraktär: Viss Ekkaraktär

Druvor: Chardonnay 100%


Doft: Elegant, rund doft av vit persika, gräddkola, vit choklad och svag ton av

lättrostat bröd.

Smak: Medelfyllig smak av mogen frukt, mineral, mocka, citrus och rostat bröd.

Syran är mild och insmickrande.

Passar till: Aperitif, och till ostron, hummer, havskräftor och andra skaldjur,

antingen pocherade eller grillade, serverade med lätt smörsås eller en klassisk

beurre blanc.


Vinifiering: Champagnemetoden, se Philipponnat Royale Réserve Brut.

Druvorna kommer från olika Grand- och Premier Cruvingårdar i Côte de

Blancområdet. Vinet ligger på jästfällningen innan dégorgement. Dosage 5 gr

per liter. - Innehåller sulfiter.

Fyllighet Fruktsyra

6 8

1479 kr




Philipponnat Royale Réserve Brut


Producent: Champagne Philipponnat Land: Frankrike

Region: Champagne Årgång: Non Vintage

Alkoholhalt: 12 %


Fatkaraktär: Ingen Ekkaraktär

Druvor: Pinot Noir 65%, Chardonnay 30% och Pinot Meunier 5%


Doft: Elegant, fräsch, frisk och lätt rostad doft med toner av citrusfrukter,

mogna vinteräpplen, krusbär, jäst och smör.

Smak: Elegant, fruktig, fräsch, syrligt torr och balanserad smak med tydliga

äppeltoner, gräddig kola och aningen brödiga toner.

Passar till: Elegant all-roundchampagne till elegant aperitif, lätta förrätter,

klassisk löjromskanapé och till ostron och skaldjur au naturel liksom till lätta fiskoch

skaldjursrätter.


Vinifiering: Champagnemetoden. Vinet jäses först till ett vanligt basvin.

Därefter fyller man det i flaskan och tillsätter jäst och socker så att en andra

jäsning startar i flaskan. Vinet får sedan vila i ca tre år innan dégorgement och

omkorkning sker. Dosage 8gr/L - Innehåller sulfiter.


780 kr


Mousserat


Codorníu Ecológica Dealcoholized EKO



Druvor: Airen 100 %


Doft: Doft av krispiga svenska höstäpplen och vissa aromatiska druvsorter samt

lite persika.


Smak: Friska toner av svenska höstäpplen, viss persika och äppelmust med viss

sötma med ett krispigt rent avslut.


Passar till: Som ett alkoholfritt alternativ till mousserande vin.


Vinifiering: av-alkoholiserat vin

Fyllighet Fruktsyra

6 4

240 kr



Dessertvin


Muscat de Rivesaltes EKO


Producent: Maison Cazes Land: Frankrike

Region: Languedoc-Roussillon Distrikt: AOP Muscat de Rivesaltes

Årgång: 2015 Alkoholhalt: 15 %


Fatkaraktär: Ingen Ekkaraktär

Druvor: Muscat d’Alexandrie 70%, Muscat à Petits Grains 30%

Doft: Ljuvlig och fräsch med livfulla aromer av citrus, tropisk frukt, persikor och

aprikos.

Smak: Smakrik och söt med friska smaker av citrus, aprikos och syltade

apelsinskal följt av en sval avslutning med inslag av mynta.

Passar till: Klassisk kombination med gåsleverpaté, Roquefort och andra

grönmögelostar, samt till fruktpajer och vaniljsmaksatta desserter. Och

fantastisk som bas för cocktails, blandad med citronsaft, vodka och ingefära

sirap. Recept: 5 cl Muscat-vin, 2,5 cl citronsaft, 2,5 cl vodka och 1,5 cl ingefära

sirap, allt väl kylt.


Vinifiering: Vins Doux Naturels (”naturligt söta viner”) är en lagstiftad

beteckning på ett sött vin, en specialitet för områden som Roussillon och

Rivesaltes. När druvorna skördats pressas en del av dem direkt, medan resten

krossas lätt och får ligga med skalkontakt vid låg temperatur ett tag innan

jäsningen får starta. Den avbryts med tillsats av vinsprit s.k. mutage. Det nya

vinet får sedan ligga på sin jästfällning i ungefär 6 månader. Ingen kontakt med

ekfat. Restsocker: ca 120 gr/L. - Innehåller sulfiter.

Fyllighet Fruktsyra

4 7

78 kr 4 cl

Carmes de Rieussec Sauternes

Fatkaraktär: Ingen Ekkaraktär


Druvor: Semillon 80%, Muscadelle 10%, Sauvignon Blanc 10%

Doft: Stor, utvecklad doft med toner av aprikos, mandel och bivax.

Smak: Söt, frisk och balanserad smak med inslag av tropisk frukt, mandelmassa,

honung samt en lång citrusfrisk avslutning

.

Passar till: Runt 10 grader till fruktdesserter, som den är, eller till

grönmögelostar och naturligtvis foie gras.


Vinifiering: Druvorna plockas för hand och sorteras noga, innan de försiktigt

pressas och musten förs över till tank eller fat, där jäsningen sker. Det unga

vinet lagras på fat av fransk ek i 18 månader innan buteljering. - Innehåller

sulfiter.


Fyllighet Fruktsyra

9 7

86 kr 4 cl

DRINKAR 4CL

GIN & TONIC

ROM & COLA

105:-

COSMOPOLITAN

VODKA, TRIPLE SEC, TRANBÄRSJUICE

DAIQUIRI

ROM, LIMEJUICE, SOCKERLAG

GIMLET

GIN, LIMEJUICE, SOCKERLAG

MARGARITA

TEQUILA, TRIPLE SEC, LIMEJUICE

NEGRONI

GIN, MARTINI ROSSO, CAMPARI

SEABREEZE

VODKA, TRANBÄRSJUICE, GRAPEFRUKTJUICE

TEQUILA SUNRISE

TEQUILA, APELSINJUICE, GRENADINE

WHISKY SOUR

WHISKY, SOCKERLAG, CITRONJUICE

GIN FIZZ

GIN, SODA, SOCKERLAG, CITRON

VODKA REDBULL

129:-


ÖL / CIDER


ALKOHOLFRITT


BIRRA MORETTI ZERO

47:-

EASY RIDER BULLDOG

47:-

NORRLAND GULD LJUS EKO

47:-

A SHIP OF IPA

47:-

GRÄNGNES LÄTTÖL EKO

31:-

CIDER BRISKA FLÄDER

47:-


STARKÖL PÅ FAT


NORRLANDS GULD

53:-

SITTING BULLDOG IPA

72:-

MARIESTAD

62:-

HAZY BULLDOG APA

75:-


STARKÖL PÅ FLASKA


MARIESTAD EXPORT 50CL

74:-

MELLERUD EKO 33CL

64:-

KRUSOVICE IMPERIAL 33CL

64:-

BIRRA MORETTI 33CL

68:-

SITTING BULLDOG IPA 33CL

69:-

WISBY WEISSE 50CL

89:-

DAURO 33CL (GLUTENFRI)

75:-

BRISKA CIDER PÄRON 33CL

64:-

BRISKA CIDER JORDGUBB & RABARBER

64:-


DRYCK/KAFFE/TE



RED BULL

36:-

BRÄMHULTS JUICE

44:-

MER PÄRON 50CL

37:-

MER APELSIN 50CL

37:-

FESTIS PÄRON

17:-

FESTIS APELSIN

17:-

LOKA NATURELL

31:-

LOKA CITRON

31:-

LÄSK PÅ FLASKA 33 CL

COCA COLA

31:-

COLA ZERO

31:-

FANTA

31:-

SPRITE

31:-

LÄSK PÅ GLAS 40 CL

COCA COLA

27:-

COLA ZERO

27:-

FANTA

27:-

SPRITE

27:-


KAFFE/TE

BRYGG KAFFE

29:-

KAFFE LATTE

41:-

CAPPUCCINO

38:-

CORTADO

38:-

ESPRESSO DUBBEL

32:-

AMERICANO

36:-

MACCIATO

38:-

TE

29:-

ISKAFFE

41:-

KONDITORI
Vi har även bakverk från vårt eget konditori. Vår konditor bakar under morgonen och framåt så att det alltid finns färska bakverk till alla.


MILJÖPOLICY
Vi arbetar med miljöledningssystem och har flera ekologiska, vegan och mjölkfria alternativ.