• Start
  • Aktuellt
  • Evenemangskalender
  • Restaurang & Café
  • Fest & Konferens
  • Minnesstund
  • Sommar på Villa Belparc
  • Hitta hit
  • Om oss
  • Arbeta hos oss
  • Evenemang
  • Restaurang & café
  • Fest & Konferens
  • Menyer

ÖPPET IDAG
Måndag-Fredag 11-
Lördag-Söndag 10-
För stängningstid ring 031-829282


  • CAFÉ & RESTAURANG
  • FEST & KONFERENS
  • CAFÉ & RESTAURANG


    VI HAR SITTPLATSER BÅDE INOM- OCH UTOMHUS


    RESTAURANGMENY


    Villans Kött

    Vad våran slaktare rekommenderar

    Dagspris


    Villans Fångst

    Det bästa från Göteborgs Fiskauktion

    Dagspris


    Villans Veganrätt

    Säsongens gröna med spännande kryddsättning

    Dagspris


    Räksallad

    Citronslungade salladsskott och grönkål, tomat, ristat bacon, vinägerrussin, vitlökskrutonger, 5-minuters ägg, parmesanrouillé och rostade frön

    149kr


    Krämig Fisk och Skaldjurssoppa

    Krondillsräkor, fisk, parmesanrouillé, krutonger samt dillolja

    185kr


    Långbakad Grillad Ryggbiff

    Bearnaisesås, tomatconfitt, örtfriterad potatis med senapskål, King Oyster samt rödvinsreduktion

    179kr





    BARNMENY

    - för barn upp till 13 år


    Hamburgare 90g

    med pommes, sallad, gurka, tomat och dressing

    69kr


    Grillad Korv

    med pommes, sallad, gurka, tomat och dressing

    55kr


    Tunna Pannkakor

    med sylt och grädde

    55kr



    SMÖRGÅSAR

    OSTFRALLA

    Ekologisk grov fralla, lagrad Kvibille cheddar, sallad, tomat och gurka

    39kr


    NEDAN SMÖRGÅSAR GÖRS PÅ DANSK EKOLOGISKT RÅGBRÖD


    FETAOST

    Rödbetshummus, rostade frön & salladsskott på danskt ekologiskt rågbröd

    79kr


    SKALDJURSRÖRA

    Räkor, kokt hackat ägg, citron & timjanemulsion & grönt på danskt ekologiskt rågbröd

    89kr


    KYCKLING

    Krämig kyckling med bacon, avocado, picklad rödlök och rostade frön på danskt ekologiskt rågbröd

    79kr


    VILLANS RÄKSMÖRGÅS

    160g räkor, dillmajonnäs, 5 min ägg, avokado, tomat, gurka, dill och sallad

    169kr



    DRYCKESMENY



    Vinkällaren


    Rött vin

    La Vignée BOURGOGNE

    Pinot Noir , 2017

    Frankrike

    Bärig smak med inslag av fat, hallon, färska örter, kakao och lingon. Serveras vid 14-16°C till stekt fisk eller kyckling.

    fyllighet med värde 4, strävhet med värde 4, fruktsyra med värde 10

    Passar till fisk och fågel

    485 kr


    Château L'Ermitage

    Årgång:2015

    Druva: Merlot, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot

    Doft: Plommon och mörk frukt

    Smak: Plommon och mörk frukt samt inslag av fat, kaffe och ceder Passar till: Grytor av nötkött, kalvstek


    R Ripasso


    Årgång:2015

    Område: Valpolicella

    Producent: Aplpha Zeta


    Smak:

    Fyllig smak av torrkade röda körsbär, russin och mörk choklad. Välballanserad fatkarraktär som binder den koncentrerade röda frukten.

    Doft:

    Doften av koncentrerad bakad frukt med en hint av vanilj. Aromerna blottar både kvalite och lagring.

    Druvor:

    85% Corvina, 15% Rondinella


    Tillverkning:

    Gjord efter traditionsenlig ripasso metod då man låter det unga vinet re-frementeras med skinnet från Amarone vinet efter det har fermenterat klart i mars. Den mer morderna metoden är att låta det unga vinet frementeras med amarone druvorna redan i januari efter torkningen. Blandning av de båda metoderna använs här. Vinet får sedan lagras på både små och stora ekfat i över ett år (14mån) innan butteljering.


    485 kr




    Ysios Reserva

    Rioja

    Bodegas Ysios har sedan grundandet blivit något av ett flaggskepp för ”den nya Riojan”. Bodegans filosofi är att endast framställa ett vin, Ysios Reserva, med modern teknik och nytänkande. Den spännande byggnaden ligger utanför den lilla byn Laguardia i Rioja Alavesa och rymmer ett vineri med toppmodern utrustning

    Årgång: 2011

    Druva:Tempranillo

    Doft:En stor och härlig fruktig doft fylld med vilda bär, plommon och björnbär. Inslag av kaffe och vanilj.

    Smak: Ett fräscht och fruktigt vin med sammetslena tanniner och en balanserad syra. I eftersmak kommer kaffe och plommon igen.

    Passar till: Passar till nöt, lamm, vilt och allehanda ostar.


    680 kr


    Louis M Martini Alexander Valley

    Cabernet Sauvignon


    Producent: Louis M Martini Land: USA

    Region: Alexander Valley Årgång: 2015

    Alkoholhalt: 15 %


    Fatkaraktär: Tydlig Ekkaraktär


    Druvor: Cabernet Sauvignon 97%, Petite Sirah 2%, Zinfandel 1 %


    Doft: Koncentrerad druvtypisk Cabernet Sauvignon doft med mörk frukt som

    blåbär och moreller. Generös doft av kaffe och rostade ekfat.


    Smak: Fyllig, generös smak av mörka körsbär och blåbär. Elegant, koncentrerad,

    fruktig och örtig smak med bra tanninstruktur och integrerade fattoner. Lång

    saftig avslutning med toner av rostade kaffebönor och lakrits.


    Passar till: Stek av viltkött eller nötkött, gräddsås med murkla och klassiska

    tillbehör. Kalvköttbullar med ricotta och tomatsås. Utmärkt till hårdostar efter

    maten.


    Vinifiering: Vinet kommer från flera vingårdar i Alexander Valley men

    huvudsakligen från Barrelli Creek, Frei Ranch, Stefani samt den kända Monte

    Rosso vingården som ligger högt upp på Mayacamas bergssida. Skörden skedde

    tidig morgon för att bevara frukten. Klasarna avstjälkades och druvorna

    skickades direkt till ståltankar. Druvorna och musten som bildas fick ligga och

    dra i två dagar innan alkoholjäsningen tog fart. Varje tank hölls separat innan de

    blandades och drogs om till ekfat för lagring. Vinet lagrades 16 månader på en

    kombination av franska och amerikanska ekfat, varav hälften var nya. –

    Innehåller sulfiter.


    Fyllighet Strävhet Fruktsyra

    8 67

    685kr


    KenWood Zinfandel

    Kenwood Zinfandel är gjord på druvan Zinfandel och en liten del av Syrah. Druvorna skördades i september och har jästs och lagrats på franska ekfat (75%) och amerikanska efat (25%) under 20 månader. Efter lagringen blandas vinet från de olika faten och innan buteljering tillsätts en liten del av Syrahför att ge en extra komplexitet till vinet. Resultatet blir ett medelfylligt vin med delikata tanniner och lång eftersmak


    Årgång:2015

    Druva: Zinfandel 97%, Syrah 3%.

    Doft: Hallon, lakrits och kryddighet.

    Smak: Mycket fruktig smak med fatkaraktär, inslag av hallon, granatäpple, lakrits, vitpeppar, kanel och vanilj.

    Passar till: Tomatbaserade grytor och grillat fläskkött

    495 kr

    Barolo Cerretta DOCG


    Producent: Mauro Sebaste Land: Italien

    Region: Piemonte Distrikt: DOCG

    Årgång: 2014 Alkoholhalt: 14.5 %

    Fatkaraktär: Viss Ekkaraktär


    Druvor: Nebbiolo 100%


    Doft: Stor, intensiv och fruktig doft av mörka och röda bär, fat, kryddor samt

    torkade rosor. Allt uppbyggt med en ton av undervegetation och violer.


    Smak: Fyllig, nyanserad och elegant smak med inslag av torkad frukt, violer och

    tryffel. Tanninerna är väl markerade och avslöjar att vinet har en lång livslängd.

    Eftersmaken är väldigt lång och där kommer fatens kryddiga karaktär fram.


    Passar till: Mycket god till rött kött, både grillat och långkok. Kräver mustiga

    rätter eller vällagrade ostar.


    Vinifiering: Cerretta är ett vingårdsläge och ligger i kommunen Serralunga.

    Jordmånen är kalkrik och rik på järn. Druvorna plockas i oktober. De jäses och

    macerar i temperaturkontrollerade ståltankar.

    Vinet lagras på en kombination av 400 och 1600 liters franska ekfat. – Innehåller sulfiter.

    Fyllighet Strävhet Fruktsyra

    9 7 6

    950 kr



    Barolo Tresuri DOCG


    Producent: Mauro Sebaste Land: Italien

    Region: Piemonte Distrikt: Barolo DOCG

    Årgång: 2015 Alkoholhalt: 14.5 %

    Fatkaraktär: Viss Ekkaraktär


    Druvor: Nebbiolo 100%

    Doft: Toner av körsbär, rosor och söt lakrits.

    Smak: Fyllig och harmonisk smak med mjuka tanniner. Lång eftersmak.

    Passar till: Rött kött, vilt och stek med kraftiga köttsåser. Smakrika grytor.

    Lagrade och smakrika ostar.


    Vinifiering: Namnet Trèsüri syftar till att druvorna tas från tre olika

    vingårdslägen med olika karaktärer och fin exponering för sol. Jordmånen är

    kalkrik. Man skördar i oktober. Druvorna jäses och macereras 12-16 dagar i

    temperaturkontrollerade ståltankar. Efter malolaktisk fermentering lagras vinet

    på en kombination av 1600 liters franska ekfat och några mindre 400 liters fat i

    36 månader. - Innehåller sulfiter.


    Fyllighet Strävhet Fruktsyra

    8 7 6

    785 kr


    Château Capet-Guillier Saint Emilion

    Grand Cru


    Producent: Maison Antoine Moueix Land: Frankrike

    Region: Bordeaux Distrikt: AOP Saint Emilion Grand Cru

    Årgång: 2018 Alkoholhalt: 13.5 %


    Druvor: Merlot 100%


    Doft: Påtaglig, komplex doft med finstämda, lager-på-lager aromer av björnbär,

    blåbär, mörka körsbär, skogsgrönska, mineral, ekfat och kryddor.


    Smak: Fylligt, mjukt, elegant och komplext – ett lysande exempel på ett Saint-

    Emilion Grand Cruvin med aromer av mogna bär, kaffe, läder och kryddor,

    mineral med kalkton, samt en antydan till dofter från skog och jord. Allt

    understöds av finstämda tanniner och välintegrerad ek.


    Passar till: En klassiker till kalventrecôte med murklor eller Karl Johansvamp.

    Till kantarelltoast, T-bonesteak, lamm, anka, coq au vin, vilt, vildfågel och

    tournedos.


    Vinifiering: Jäsningen sker i tankar av ek, som rymmer 400 liter, följt av 17

  • FEST & KONFERENS

    FEST & KONFERENS



    Meny 1


    Räkcanapé på rågbröd

    med citron- och timjanemulsion, laxrom, kallpressad rapsolja, friterad nori och sesammarinerad wakame


    Långbakad Mellankalvsentreôte

    serveras med potatisfondant, rosmarin- och tryffelsås, butternutcrème och rotfruktschips


    Sommar dessert

    Saftig mandelbotten med flädercurd och jordgubbsmousse


    525:-



    Meny 2


    Rökt Ankbröst

    med svartvinbärs vinegrette, blomkålspuré,

    Pretzelcrostini och rostade valnötter


    Za-atar sotad Lax

    Serveras med ärt- och potatispuré,

    smörad kräftcoulis, mixade körsbärstomater och 2 sorters lök


    Karamell cheesecake

    Med brynt smörbotten och blåbärskompott


    525:-


    Meny 3


    Räkcanapé på rågbröd

    med citron- och timjanemulsion, laxrom, kallpressad rapsolja, friterad nori och sesammarinerad wakame


    Kycklingbröst

    Serveras med risotto på Karl-johansvamp, sticklök, parmesanost,

    bakade körsbärstomater och rostad selleri


    Sommar dessert

    Saftig mandelbotten med flädercurd och jordgubbsmousse


    525:-

    Meny 4


    Laxcarpaccio

    med rostad rapsolja, senapskål, pecorino och pinjenötter


    Pärlhöna

    Serveras med ugnsbakad Amandinepotatis,

    gräddkokt savoykål, timuttpepparsås, rostade gotlandsmorötter


    Karamell cheesecake

    Med brynt smörbotten och blåbärskompott


    585:-


    Meny 5


    Kronärtskocks tartar

    med bakade körsbärstomater, rostad rapsolja, pinjenötter och pecorino



    Torskrygg överbakad med Brunoise (fint skurna rotfrukter)

    Serveras med en potatis och purjolöksterrine, ärtgrus, chablissås, sparris och räkor


    Sommar dessert

    Saftig mandelbotten med flädercurd och jordgubbsmousse


    585:-



    Meny 6 (Vegetarisk)


    Kronärtskocks tartar

    med bakade körsbärstomater, rostad rapsolja, pinjenötter och pecorino


    Veganbiff

    På kidneybönor och pepparstekt ärtfärs serveras med en potatisbakelse, kryddgrönt och havrefraichebearnaise och hallonpickad fänkål


    Vegansk & glutenfri Kladdkaka

    Kardemummakladdkaka med hallonmousse


    525:-


    Meny 7


    Laxcarpaccio

    med rostad rapsolja, senapskål, pecorino och pinjenötter


    Tournedos Rossini

    Serveras med potatisfondant, anklever, tryffel, rostad brioche och Madeirasky


    Ananasmousse

    med lemon curd och rostad kokos


    785:-


    Meny 8


    Rökt Ankbröst

    med svartvinbärs vinegrette, blomkålspuré,

    Pretzelcrostini och rostade valnötter


    Halstrad Piggvar

    Serveras med potatis- och svartrotspuré, smörad rödvinssås, bakad charlottenlök, rotfruktschips, mousseline på pilgrimsmussla och murklor


    Karamell cheesecake

    Med brynt smörbotten och blåbärskompott


    785:-




    VÅR/SOMMAR BUFFÉ

    1 april-30 september

    425:-


    MIXADE SALLADSBLAD & SKOTT


    SOMMARKÅL

    med apelsinmojo & rostade pumpafrön


    BAKAD GRÖN SPARRIS

    med tomat, mozzarella & citronette


    FÄRSKPOTATISSALLAD

    med kallpressad rapsolja, champagnevinäger, tre sorters lök, rädisa & dill


    SALLAD PÅ MATVETE

    med handskalade räkor, kryddgrönt & flädervinegrette


    NÖTPASTRAMI

    med kapris- och pepparrots-dipp


    BAKAD DRÖSAD FÄRSKPOTATIS


    KALL KRÄMIG SÅS (kökets val)


    FRUKTFAT (efter säsong)


    EKOLOGISKT SURDEGSLEVAINE

    med vispat smör


    TILLVAL (2 rätter ingår i buffépriset)


    CITRONBAKAD LAXSIDA

    med vallmofrö & kryddgrönt


    SALVIABRÄSSERAD KYCKLINGFILÉ

    med rosévin & timutpeppar


    LÅNGBAKAD RYGGBIFF ”PROVENCALE”


    EXTRA TILLVAL 60:-


    UTVALDA OSTAR

    med husets marmelader & kex



    Dryckeslista




    Drinkar 4 cl

    Gin & Tonic
    Rom & Cola
    105:-

    Cosmopolitan

    Vodka, triple sec, tranbärsjuice

    Daiquiri

    Rom, limejuice, sockerlag

    Gimlet

    Gin, limejuice, sockerlag

    Margarita

    Tequila, triple sec, limejuice

    Negroni

    Gin, Martini rosso, Campari

    Seabreeze

    Vodka, tranbärsjuice, grapefruktjuice

    Tequila Sunrise

    Tequila, apelsinjuice, grenadine

    Whisky Sour

    Whisky, sockerlag, citronjuice

    Gin Fizz

    Gin, soda, sockerlag, citron

    Vodka Redbull
    129:-


    Öl/Cider

    Alkoholfritt

    Birra Moretti Zero 47:-

    Easy Rider Bulldog 47:-

    Norrland guld ljus EKO 47:-

    A Ship of IPA 47:-

    Grängnes Lättöl EKO 31:-

    Cider Briska Fläder 47:-


    Starköl Fat

    Norrlands guld 53:-

    Sitting Bulldog IPA 72:-

    Mariestad 62:-

    Hazy Bulldog APA 75:-


    Starköl Flaska

    Mariestad Export 50cl 74:-

    Mellerud EKO 33cl 64:-

    Krusovice Imperial 33cl 64:-

    Birra Moretti 33cl 68:-

    Sitting bulldog IPA 33cl 69:-

    Wisby Weisse 50cl 89:-

    Dauro 33cl (Glutenfri) 75:-

    Briska Cider Päron 33cl 64:-

    Briska Cider Jordgubb & rabarber 64:-


    Dryck/Kaffe/Te


    Red Bull 36:-

    Brämhults juice 44:-

    Mer Päron 50cl 37:-

    Mer Apelsin 50cl 37:-

    Festis Päron 17:-

    Festis Apelsin 17:-

    Loka Naturell 31:-

    Loka Citron 31:-


    Läsk på flaska 33 cl

    Coca Cola 31:-

    Cola zero 31:-

    Fanta 31:-

    Sprite 31:-


    Läsk på glas 40 cl

    Coca Cola 27:-

    Cola zero 27:-

    Fanta 27:-

    Sprite 27:-


    Kaffe/Te

    Brygg kaffe 29:-

    Kaffe Latte 41:-

    Cappuccino 38:-

    Cortado 38:-

    Espresso dubbel 32:-

    Americano 36:-

    Macciato 38:-

    Te 29:-

    Iskaffe 41:-


    Vinkällare


    Rött vin

    La Vignée BOURGOGNE

    Pinot Noir , 2017

    Frankrike

    Bärig smak med inslag av fat, hallon, färska örter, kakao och lingon. Serveras vid 14-16°C till stekt fisk eller kyckling.

    fyllighet med värde 4, strävhet med värde 4, fruktsyra med värde 10

    Passar till fisk och fågel

    485 kr


    Château L'Ermitage

    Årgång:2015

    Druva: Merlot, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot

    Doft: Plommon och mörk frukt

    Smak: Plommon och mörk frukt samt inslag av fat, kaffe och ceder Passar till: Grytor av nötkött, kalvstek


    R Ripasso


    Årgång:2015

    Område: Valpolicella

    Producent: Aplpha Zeta


    Smak:

    Fyllig smak av torrkade röda körsbär, russin och mörk choklad. Välballanserad fatkarraktär som binder den koncentrerade röda frukten.

    Doft:

    Doften av koncentrerad bakad frukt med en hint av vanilj. Aromerna blottar både kvalite och lagring.

    Druvor:

    85% Corvina, 15% Rondinella


    Tillverkning:

    Gjord efter traditionsenlig ripasso metod då man låter det unga vinet re-frementeras med skinnet från Amarone vinet efter det har fermenterat klart i mars. Den mer morderna metoden är att låta det unga vinet frementeras med amarone druvorna redan i januari efter torkningen. Blandning av de båda metoderna använs här. Vinet får sedan lagras på både små och stora ekfat i över ett år (14mån) innan butteljering.


    485 kr




    Ysios Reserva

    Rioja

    Bodegas Ysios har sedan grundandet blivit något av ett flaggskepp för ”den nya Riojan”. Bodegans filosofi är att endast framställa ett vin, Ysios Reserva, med modern teknik och nytänkande. Den spännande byggnaden ligger utanför den lilla byn Laguardia i Rioja Alavesa och rymmer ett vineri med toppmodern utrustning

    Årgång: 2011

    Druva:Tempranillo

    Doft:En stor och härlig fruktig doft fylld med vilda bär, plommon och björnbär. Inslag av kaffe och vanilj.

    Smak: Ett fräscht och fruktigt vin med sammetslena tanniner och en balanserad syra. I eftersmak kommer kaffe och plommon igen.

    Passar till: Passar till nöt, lamm, vilt och allehanda ostar.


    680 kr


    Louis M Martini Alexander Valley

    Cabernet Sauvignon


    Producent: Louis M Martini Land: USA

    Region: Alexander Valley Årgång: 2015

    Alkoholhalt: 15 %


    Fatkaraktär: Tydlig Ekkaraktär


    Druvor: Cabernet Sauvignon 97%, Petite Sirah 2%, Zinfandel 1 %


    Doft: Koncentrerad druvtypisk Cabernet Sauvignon doft med mörk frukt som

    blåbär och moreller. Generös doft av kaffe och rostade ekfat.


    Smak: Fyllig, generös smak av mörka körsbär och blåbär. Elegant, koncentrerad,

    fruktig och örtig smak med bra tanninstruktur och integrerade fattoner. Lång

    saftig avslutning med toner av rostade kaffebönor och lakrits.


    Passar till: Stek av viltkött eller nötkött, gräddsås med murkla och klassiska

    tillbehör. Kalvköttbullar med ricotta och tomatsås. Utmärkt till hårdostar efter

    maten.


    Vinifiering: Vinet kommer från flera vingårdar i Alexander Valley men

    huvudsakligen från Barrelli Creek, Frei Ranch, Stefani samt den kända Monte

    Rosso vingården som ligger högt upp på Mayacamas bergssida. Skörden skedde

    tidig morgon för att bevara frukten. Klasarna avstjälkades och druvorna

    skickades direkt till ståltankar. Druvorna och musten som bildas fick ligga och

    dra i två dagar innan alkoholjäsningen tog fart. Varje tank hölls separat innan de

    blandades och drogs om till ekfat för lagring. Vinet lagrades 16 månader på en

    kombination av franska och amerikanska ekfat, varav hälften var nya. –

    Innehåller sulfiter.


    Fyllighet Strävhet Fruktsyra

    8 67

    685kr


    KenWood Zinfandel

    Kenwood Zinfandel är gjord på druvan Zinfandel och en liten del av Syrah. Druvorna skördades i september och har jästs och lagrats på franska ekfat (75%) och amerikanska efat (25%) under 20 månader. Efter lagringen blandas vinet från de olika faten och innan buteljering tillsätts en liten del av Syrahför att ge en extra komplexitet till vinet. Resultatet blir ett medelfylligt vin med delikata tanniner och lång eftersmak


    Årgång:2015

    Druva: Zinfandel 97%, Syrah 3%.

    Doft: Hallon, lakrits och kryddighet.

    Smak: Mycket fruktig smak med fatkaraktär, inslag av hallon, granatäpple, lakrits, vitpeppar, kanel och vanilj.

    Passar till: Tomatbaserade grytor och grillat fläskkött

    495 kr

    Barolo Cerretta DOCG


    Producent: Mauro Sebaste Land: Italien

    Region: Piemonte Distrikt: DOCG

    Årgång: 2014 Alkoholhalt: 14.5 %

    Fatkaraktär: Viss Ekkaraktär


    Druvor: Nebbiolo 100%


    Doft: Stor, intensiv och fruktig doft av mörka och röda bär, fat, kryddor samt

    torkade rosor. Allt uppbyggt med en ton av undervegetation och violer.


    Smak: Fyllig, nyanserad och elegant smak med inslag av torkad frukt, violer och

    tryffel. Tanninerna är väl markerade och avslöjar att vinet har en lång livslängd.

    Eftersmaken är väldigt lång och där kommer fatens kryddiga karaktär fram.


    Passar till: Mycket god till rött kött, både grillat och långkok. Kräver mustiga

    rätter eller vällagrade ostar.


    Vinifiering: Cerretta är ett vingårdsläge och ligger i kommunen Serralunga.

    Jordmånen är kalkrik och rik på järn. Druvorna plockas i oktober. De jäses och

    macerar i temperaturkontrollerade ståltankar.

    Vinet lagras på en kombination av 400 och 1600 liters franska ekfat. – Innehåller sulfiter.

    Fyllighet Strävhet Fruktsyra

    9 7 6

    950 kr



    Barolo Tresuri DOCG


    Producent: Mauro Sebaste Land: Italien

    Region: Piemonte Distrikt: Barolo DOCG

    Årgång: 2015 Alkoholhalt: 14.5 %

    Fatkaraktär: Viss Ekkaraktär


    Druvor: Nebbiolo 100%

    Doft: Toner av körsbär, rosor och söt lakrits.

    Smak: Fyllig och harmonisk smak med mjuka tanniner. Lång eftersmak.

    Passar till: Rött kött, vilt och stek med kraftiga köttsåser. Smakrika grytor.

    Lagrade och smakrika ostar.


    Vinifiering: Namnet Trèsüri syftar till att druvorna tas från tre olika

    vingårdslägen med olika karaktärer och fin exponering för sol. Jordmånen är

    kalkrik. Man skördar i oktober. Druvorna jäses och macereras 12-16 dagar i

    temperaturkontrollerade ståltankar. Efter malolaktisk fermentering lagras vinet

    på en kombination av 1600 liters franska ekfat och några mindre 400 liters fat i

    36 månader. - Innehåller sulfiter.


    Fyllighet Strävhet Fruktsyra

    8 7 6

    785 kr


    Château Capet-Guillier Saint Emilion

    Grand Cru


    Producent: Maison Antoine Moueix Land: Frankrike

    Region: Bordeaux Distrikt: AOP Saint Emilion Grand Cru

    Årgång: 2018 Alkoholhalt: 13.5 %


    Druvor: Merlot 100%


    Doft: Påtaglig, komplex doft med finstämda, lager-på-lager aromer av björnbär,

    blåbär, mörka körsbär, skogsgrönska, mineral, ekfat och kryddor.


    Smak: Fylligt, mjukt, elegant och komplext – ett lysande exempel på ett Saint-

    Emilion Grand Cruvin med aromer av mogna bär, kaffe, läder och kryddor,

    mineral med kalkton, samt en antydan till dofter från skog och jord. Allt

    understöds av finstämda tanniner och välintegrerad ek.


    Passar till: En klassiker till kalventrecôte med murklor eller Karl Johansvamp.

    Till kantarelltoast, T-bonesteak, lamm, anka, coq au vin, vilt, vildfågel och

    tournedos.


    Vinifiering: Jäsningen sker i tankar av ek, som rymmer 400 liter, följt av 17

    dagar maceration för att ge tanninerna en finare struktur. 50% av vinet får

    genomgå malolaktisk jäsning och lagring i fat av ny fransk ek, medium toast. 50

    % lagras i 16-18 månader i ekfat som använts en gång tidigare. - Innehåller

    sulfiter.


    Fyllighet Strävhet Fruktsyra

    7 7 7

    950 kr










    Chambolle-Musigny 1er Cru Les Baudes


    Producent: Henri de Villamont Land: Frankrike

    Region: Bourgogne Distrikt: AOC Chambolle-Musigny 1er

    Cru

    Årgång: 2013 Alkoholhalt: 12.5 %


    Fatkaraktär: Viss Ekkaraktär

    Druvor: Pinot Noir 100%

    Doft: Komplex doft med finstämda toner av röda bär som hallon och

    jordgubbar, samt violer, mörka bär och tydliga inslag av tryffel, höstlöv och

    skogssvamp.

    Smak: Fylligt, elegant, balanserat med mogna tanniner och friska syror. Toner

    av mörka körsbär, milda kryddor och skogsmark om hösten, litet kanderad frukt

    och aning aprikos. Lång eftersmak.

    Passar till: Rådjur med skogssvamp, anka med moreller, filet mignon eller

    tournedos, stekt duva eller pärlhöna, ugnsstekt äppelfylld skinka, grillad lax med

    rödvinssås och till ostar som Langres, Epoisse, Maroilles.


    Vinifiering: Druvorna är från stockar som är mer än 50 år gamla. De sorteras

    för hand, krossas och ligger svalt på tankar av rostfritt stål, innan jäsningen

    startades. Vinet lagras sedan på 225-liters fat av fransk ek i cirka 16 månader. Av

    faten var 66 % helt nya. - Innehåller sulfiter.


    Fyllighet Strävhet Fruktsyra

    7 5 7


    1195 kr




    Domaine du Vieux Lazaret Châteauneuf-du-Pape


    Namnet ”Vieux Lazaret” har sitt ursprung från 1600-talet. Det fanns då, i byn Châteauneuf-du-Pape, ett ”Lazaret”, d v s ett klosterhärbärge. Det sköttes av ”Lazarister”, munkar som tog emot gamla, fattiga och sjuka människor.

    Årgång:2015


    Druva : 4 dominerande sorter: Grenache noir, syrah, mourvèdre, cinsault.


    Doft: Kryddiga aromer med arom av skog och jord. En komplex doft.

    Smak: Fylligt och kryddigt och med lång mjuk eftersmak.

    Passar till: Passar utmärkt till nötkött, vilt, kryddiga kötträtter, mustiga grytor och ost. Bra även till chokladefterrätter


    690 kr










    Clos de l´Oratoire des Papes

    Châteauneuf-du-Pape Rouge


    Producent: Ogier Land: Frankrike

    Region: Rhône Distrikt: AOC Châteauneuf-du-Pape

    Årgång: 2016 Alkoholhalt: 14.5 %


    Fatkaraktär: Viss Ekkaraktär

    Druvor: Grenache 80%, Syrah 8%, Mourvèdre 7%, Cinsault 5%

    Doft: Intensiv, insmickrande komplex doft med mörka, mogna bär (björnbär,

    svarta vinbär), fikon, plommon, kanderad viol, samt jordiga toner av fuktig

    mossa och örter, ingefära, allspice och läder.

    Smak: Fylligt, balanserat, smakrikt vin med toner av mörka körsbär,

    chokladganache, lavendel och kryddor. Mycket lång eftersmak med mogna

    tanniner och rökiga toner.

    Passar till: Tournedos Rossini, entrecôte med tryffelsmör, grytstekt ripa med

    Karl Johansvamp, vilt med Grand Veneursås, ankbröst i körsbärssås, fasan

    bräserad med vin och schalottenlök.


    Vinifiering: Druvorna skördas och jäses separat och dras om till andra tankar 2-

    3 gånger. Efter jäsningen ligger vinet kvar på tank i ca 4 veckor. Därefter lagras

    vinet under 12 månader i cirka 30 år gamla ekfat på 6 000 -8 000 liter, följt av

    buteljering och lagring i källarna. - Innehåller sulfiter.


    Fyllighet Strävhet Fruktsyra

    9 7 8

    975 kr



    Clos de l´Oratoire des Papes

    Châteauneuf-du-Pape Rouge

    Magnum 1,5 l


    Region: Rhône Distrikt: AOC Châteauneuf-du-Pape

    Årgång: 2016 Alkoholhalt: 14.5 %


    Fatkaraktär: Viss Ekkaraktär

    Druvor: Grenache 80%, Syrah 8%, Mourvèdre 7%, Cinsault 5%

    Doft: Intensiv, insmickrande komplex doft med mörka, mogna bär (björnbär,

    svarta vinbär), fikon, plommon, kanderad viol, samt jordiga toner av fuktig

    mossa och örter, ingefära, allspice och läder.

    Smak: Fylligt, balanserat, smakrikt vin med toner av mörka körsbär,

    chokladganache, lavendel och kryddor. Mycket lång eftersmak med mogna

    tanniner och rökiga toner.

    Passar till: Tournedos Rossini, entrecôte med tryffelsmör, grytstekt ripa med

    Karl Johansvamp, vilt med Grand Veneursås, ankbröst i körsbärssås, fasan

    bräserad med vin och schalottenlök.


    Vinifiering: Druvorna skördas och jäses separat och dras om till andra tankar 2-

    3 gånger. Efter jäsningen ligger vinet kvar på tank i ca 4 veckor. Därefter lagras

    vinet under 12 månader i cirka 30 år gamla ekfat på 6 000 -8 000 liter, följt av

    buteljering och lagring i källarna. - Innehåller sulfiter.


    Fyllighet Strävhet Fruktsyra

    9 7 8


    1699kr




    Savigny-Lès-Beaune Le Village


    Producent: Henri de Villamont Land: Frankrike

    Region: Bourgogne Distrikt: AOC Savigny lès Beaune

    Årgång: 2016 Alkoholhalt: 13 %


    Fatkaraktär: Viss Ekkaraktär

    Druvor: Pinot Noir 100%

    Doft: Stor, varm doft med inslag av röda bär som hallon och körsbär.

    Smak: Lätt till medelfyllig i klassisk Savignystil, fruktig med en delikat animalisk

    ton och återkommande inslag av röda bär. Avslutningen är balanserad med väl

    avrundade tanniner.

    Passar till: Smakrikare rätter av nöt och vilt, vildfågel med krämig sås och till

    lagrade hårdostar.


    Vinifiering: Druvorna kommer från Henri de Villamonts egen vingård. De

    krossas försiktigt och jäser sedan i temperaturkontrollerade stora ekfat.

    Malolaktisk jäsning och lagring sker på 228-liters fat av fransk ek. - Innehåller

    sulfiter.

    Fyllighet Strävhet Fruktsyra

    6 5 7

    690 kr


    Bourgogne Pinot Noir Prestige


    Producent: Henri de Villamont Land: Frankrike

    Region: Bourgogne Distrikt: AOP Bourgogne

    Årgång: 2017 Alkoholhalt: 12.5 %


    Fatkaraktär: Viss Ekkaraktär

    Druvor: Pinot Noir 100%

    Doft: Medelstor, fruktig, rund doft av skogsbär, söta kryddor och en väl

    integrerad och läcker ton av ek.

    Smak: Medelfyllig, balanserad, bärig smak med inslag av jordgubbar, hallon,

    lingon, kanel samt en lätt känsla av fat. Frisk syra och polerade tanniner som

    lyfter frukten i eftersmaken.

    Passar till: Perfekt kombo med Bourgognes rika matkultur: boeuf bourguignon,

    coq au vin, confit de canard. Fint till kallskuret, ungersk gulasch, kanin eller

    kyckling à la moutarde, torsk à la bourguignonne, kittostar, getostar och

    vitmögelostar.


    Vinifiering: Försiktig pressning och därefter macerering och jäsning i

    temperaturkontrollerade fat och tankar. 40% av vinet jäser och lagras på 228-

    liters ekfat (resten på tank) i cirka 14 månader innan blandning och buteljering. -

    Innehåller sulfiter

    Fyllighet Strävhet Fruktsyra

    6 3 7

    495 kr




    Vitt vin


    Hardys Nottage Hill 2017

    Riesling

    Australien , South Australia

    Druva: Riesling

    Doft: Aromatisk, ungdomlig och frisk med inslag av citrus, lime, päron, tropisk frukt och en viss mineral karaktär.

    Smak: Torr, frisk och ungdomlig med inslag av citrus, lime, tropisk frukt och mineral. Lång eftersmak.

    Tillverkning: Druvorna till detta vin kommer från South Eastern Australia och vinet har jäst och lagrats enligt moderna metoder i kylkontrollerade, rostfria tankar. Ansvarig vinmakare är Peter Dawson.

    Övrigt: Hardys grundades redan 1853 av Thomas Hardy som emigrerade från England till Australien. Thomas Hardys myntade då en egen filosofi som lever kvar än idag: "Att tillverka kvalitetsviner som uppskattas av världens alla vinmarknader". Man använder skruvkork på alla sina viner för att undvika korkdefekt.

    Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till lättare rätter av fisk och skaldjur.

    SÖTMA 1, FYLLIGHET4, FRUKTSYRA 8

    425 kr



    ALSACE

    Dopff & Irion

    Cuvée René Dopff Riesling , 2016

    Frankrike , Alsace

    Druva: 100% Riesling

    Doft: Druvig doft med inslag av päron, honung, gröna äpplen, citrus, kryddor och vita blommor, samt en liten angenäm mineralton.

    Smak: Torr, druvig, mycket frisk, balanserad smak med inslag av päron, persika, honung, passionsfrukt och citron.

    Tillverkning: Druvorna skördas manuellt och pressas skonsamt. Vinet har jäst i temperaturkontrollerade tankar. Vinet har legat på sin jästfällning i 4 månader.

    Övrigt: Druvorna till detta vin kommer från 200 utvalda vinodlare i Alsace.

    sötma med värde 1, fyllighet med värde 3, fruktsyra med värde 10, passar som aperitif, fisk, skaldjur

    425 kr



    Petit Chablis William Fèvre, 2018

    0/5 Vinguiden 5/5 Vinomondo

    Frankrike, Bourgogne

    Syra 1, Torrt-Sött 3

    Råvaror: Chardonnay

    Doft: Mineral, rökig, citrusfrukt, drar åt tropiska inslag i fin balans med mycket citronfrisk ton.

    Smak: Bra syra, fin friskhet, rökiga inslag, mineralitet, citrusfrukt, lite lime med bra längd där syran och mineraliteten dominerar.

    Passar till: Fågel, fisk och skaldjur

    485kr

    Chassagne-Montrachet 1er Cru Les

    Embazées



    Producent: Henri de Villamont Land: Frankrike

    Region: Bourgogne Distrikt: AOC Chassagne-Montrachet

    1er Cru

    Årgång: 2015 Alkoholhalt: 13.5 %


    Fatkaraktär: Tydlig Ekkaraktär


    Druvor: Chardonnay 100%


    Doft: Härliga toner av läcker vit persika, päron, citronsorbet, tangeriner,

    nyplockad citron och nyplockade sommarblommor.


    Smak: Torrt, fylligt vin. Elegant med vibrerande friskhet, lemon curd, inslag av

    hagtornsblom och vit persika och den avrundande smörigheten mot

    mineraltonen, typisk för Chassagne-Montrachetvinerna.


    Passar till: Skaldjur som pilgrimsmusslor, hummer och langoustine, sole

    meunière, grillad havsabborre eller piggvar, kyckling eller fasan i gräddsås. Vit

    tryffel och skogssvamp passar bra till vinet.


    Vinifiering: Druvorna pressas försiktigt och musten får vilar svalt i ståltankar.

    Därefter långsam jäsning (3-4 veckor) på 228-liters fat av fransk ek. Sedan förs

    det unga vinet över på fat som redan använts och ligger där i elva månader

    innan det buteljeras. - Innehåller sulfiter.


    Fyllighet Fruktsyra

    7 8

    1190 kr











    Domaine Laroche Chablis Premier Cru

    Les Vaillons Vieilles Vignes


    Producent: Domaine Laroche Land: Frankrike

    Region: Bourgogne Distrikt: AOC Chablis 1er Cru

    Årgång: 2018 Alkoholhalt: 12.5 %


    Fatkaraktär: Viss Ekkaraktär

    Druvor: Chardonnay 100%


    Doft: Komplex, ursprungstypisk, läcker, elegant och blommig doft med toner av

    sten-, citrus- och tropiska frukter, flinta, skiffer, rök och sommarblommor.


    Smak: Torr, frisk, sofistikerad och intensiv smak med inslag av mandarin, mogna

    päron, aprikoser, ananas, mogna citroner, friska gröna äpplen, mogna Fujiäpplen

    och litet fat, nästan Rieslingslika honungstoner. Perfekt balans mellan den

    generösa frukten, den klingande mineraltonen och de livliga fruktsyrorna. Långt

    avslut med finstämd fräschör.


    Passar till: Avnjut vinet tillsammans med smakrika skaldjursrätter som

    pilgrimsmusslor smaksatta med saffran eller gratinerad krabba, till fiskrätter

    baserade på sjötunga, piggvar och hälleflundra, lax med beurre blancsås eller

    inbakad lax. Även till grillad kalvkotlett eller griskotlett, i synnerhet serverade

    tillsammans med svamp. Alltid utmärkt till ostar som mogen Epoisses eller

    Soumaintrain.


    Vinifiering: Hela druvklasar pressas i en pneumatisk press och den nypressade

    musten vilar sedan i speciellt designade, vida ståltankar i 12 timmar vid 12-15C

    för att den ska klaras naturligt. Jäsningen sker vid 18C och tar 21 dagar, varav 85

    % av vinet jäser i rostfria tankar, resten i ekfat. Det unga vinet lagras i 9

    månader, 15% på fransk ekfat och resten i tankar. Man gör en mycket försiktig

    filtrering för att bevara så mycket som möjligt av vinets egen karaktär. -

    Innehåller sulfiter.


    Fyllighet Fruktsyra

    8 8

    790 kr





















    Domaine Laroche Chablis Grand Cru Les

    Clos


    Producent: Domaine Laroche Land: Frankrike

    Region: Bourgogne Årgång: 2010

    Alkoholhalt: 12 %


    Fatkaraktär: Viss Ekkaraktär

    Druvor: Chardonnay 100%


    Doft: Förfinade toner av vita blommor, citrusfrukter och diskret fat. Bra balans

    mellan mogen, vit frukt och livfulla fruktsyror. Doften har en mycket väl

    sammansatt Bourgognestil som med sina läckra nyanser av mandel påminner

    mycket om ett högklassigt vin från Puligny-Montrachet.


    Smak: Vinets eleganta struktur och fullkomliga finess är omöjliga att missa!

    Silkeslent, mångfacetterat och yppigt alltigenom med sina stora, rika smaker av

    lemon curd, limeblommor och mogna gula äpplen, kombinerat med

    kalkjordmånens mineraltoner och rejäl friskhet. Saftigt och samtidigt friskt med

    en underbar struktur; rikt, livfullt och komplext med djup och finess; extremt

    lång och utsökt eftersmak.


    Passar till: Utan tvekan till rökt vildlax, grillad eller ångkokt krabba och hummer,

    kungskrabba, grillad kalvfilé med gräddsås och Karl Johansvamp, Bresse-kyckling

    särskilt med tryffel, kalvnjurar, bräss och mycket lätt grillad oxfilé. Utsökt

    serverad med gåslever eftersom fruktsyrorna ger en fräschare, mer tilltalande

    kombination än söta viner. Också till ostar som Gruyère eller Epoisses förutsatt

    att de inte är alltför långlagrade. Mycket friskt, fräscht och intensivt just nu. Men

    Les Clos kan sparas upp till 20 år om du bara har tålamod nog!


    Vinifiering: De hela druvklasarna läggs i den pneumatiska pressen och pressas

    försiktigt. Den nypressade musten vilar därefter i 12 timmar vid 10-12°C i stora

    fat. Jäsningen tar 3 veckor vid 18C. Efter jäsningen får 40 % av det nya vinet ligga

    på den fina jästfällningen i ekfat, varav 25 % är nya. Ekfaten är av kvaliteten

    medium toast, vilket gör att vinets fruktighet får full exponering. - Innehåller

    sulfiter.


    Fyllighet Fruktsyra

    8 9

    1690 kr



    Champagne

    Champagne Etienne Dumont Brut


    Producent: Maison Burtin Land: Frankrike

    Region: Champagne Årgång: Non Vintage

    Alkoholhalt: 12 %


    Fatkaraktär: Ingen Ekkaraktär

    Druvor: Pinot Meunier 53%, Pinot Noir 41%, Chardonnay 6%


    Doft: Fruktig och elegant näsa med aromer av röda bär, vit stenfrukt och citrus.

    Smak: Öppen och ihållande smak av jordgubb, päron, citron, citrontimjan,

    hasselnötter med bra längd och elegant mousse.

    Passar till: Från apéritif till havets läckerheter eller med småplock och en god

    charktallrik.


    Vinifiering: Klassisk framställning enligt champagnemetoden. Ingen malolaktisk

    jäsning. Vinet ligger på sin jästfällning i minst 15 månader innan degorgering.

    Dosage 9 gr/L

    Fyllighet Fruktsyra

    5 5

    549 kr

    Champagne de Saint-Marceaux Brut


    Producent: Champagne de Saint-

    Marceaux

    Land: Frankrike

    Region: Champagne

    Årgång: Non Vintage Alkoholhalt: 12 %



    Fatkaraktär: Ingen Ekkaraktär

    Druvor: Pinot Noir 34%, Pinot Meunier 33%, Chardonnay 33%


    Doft: Fräsch doft av röda äpplen med toner av mineral och diskret ton av

    mandel.

    Smak: Elegant frisk läcker och fruktig smak av vinteräpplen, citrus och inslag av

    mineral.

    Passar till: Nyöppnade ostron, eleganta fisk- och skaldjursrätter som förrätter

    eller som varmrätter. I Champagne serverar man gärna champagne till ankeller

    gåsleverterriner.


    Vinifiering: Basvinet görs av lika delar av de tre olika druvorna. Man använder

    bara must från den första pressningen. Sedan följer en klassisk framställning

    enlig champagnemetoden. Temperaturen i de underjordiska källarna, där

    buteljerna ligger på jästfällning i 18 månader, är konstant 12°C. Dosage 10gr/L -

    Innehåller sulfiter.

    Fyllighet Fruktsyra

    5 5

    649 kr



    Philipponnat Blanc de Noirs Extra Brut


    Producent: Champagne Philipponnat Land: Frankrike

    Region: Champagne Årgång: 2012

    Alkoholhalt: 12 %


    Fatkaraktär: Viss Ekkaraktär

    Druvor: Pinot Noir 100%


    Doft: Intensiv, komplex doft med de klassiska tonerna av Pinot Noir: Kryddig

    pepprighet blandad med akaciablommor.


    Smak: Torr, frisk, medelfyllig med bra struktur. Klassiska Pinot Noirtoner av

    mineral, frukt och kryddiga, peppriga nyanser. Generöst och lång eftersmak.


    Passar till: Eleganta rätter av fågel, som fasan, till kalv med en tryffelsås, liksom

    till gås- eller anklever och olika slags terriner . Även till fisk, som sjötunga, gärna

    med tryffel.


    Vinifiering: Champagnemetoden. Druvorna kommer från Grand Cru- och

    Premier Crulägen i Montagne de Reims och Mareuil-sur-Ay. Must enbart från

    första pressning, varav en del får jäsa på tank och genomgå viss malolaktisk

    jäsning och resten jäser i ekfat. Extra Brut-dosage, dvs man sätter till 5 r socker

    per liter inför buteljjäsningen. Klassisk champagneframställning. Efter

    buteljering ligger vinet på jästfällningen i fem till sju år för att uppnå maximal

    komplexitet. - Innehåller sulfiter.


    Fyllighet Fruktsyra

    7 6

    1499 kr

    Philipponnat Grand Blanc Extra Brut


    Producent: Champagne Philipponnat Land: Frankrike

    Region: Champagne Årgång: 2009

    Alkoholhalt: 12 %


    Fatkaraktär: Viss Ekkaraktär

    Druvor: Chardonnay 100%


    Doft: Elegant, rund doft av vit persika, gräddkola, vit choklad och svag ton av

    lättrostat bröd.

    Smak: Medelfyllig smak av mogen frukt, mineral, mocka, citrus och rostat bröd.

    Syran är mild och insmickrande.

    Passar till: Aperitif, och till ostron, hummer, havskräftor och andra skaldjur,

    antingen pocherade eller grillade, serverade med lätt smörsås eller en klassisk

    beurre blanc.


    Vinifiering: Champagnemetoden, se Philipponnat Royale Réserve Brut.

    Druvorna kommer från olika Grand- och Premier Cruvingårdar i Côte de

    Blancområdet. Vinet ligger på jästfällningen innan dégorgement. Dosage 5 gr

    per liter. - Innehåller sulfiter.

    Fyllighet Fruktsyra

    6 8

    1479 kr




    Philipponnat Royale Réserve Brut


    Producent: Champagne Philipponnat Land: Frankrike

    Region: Champagne Årgång: Non Vintage

    Alkoholhalt: 12 %


    Fatkaraktär: Ingen Ekkaraktär

    Druvor: Pinot Noir 65%, Chardonnay 30% och Pinot Meunier 5%


    Doft: Elegant, fräsch, frisk och lätt rostad doft med toner av citrusfrukter,

    mogna vinteräpplen, krusbär, jäst och smör.

    Smak: Elegant, fruktig, fräsch, syrligt torr och balanserad smak med tydliga

    äppeltoner, gräddig kola och aningen brödiga toner.

    Passar till: Elegant all-roundchampagne till elegant aperitif, lätta förrätter,

    klassisk löjromskanapé och till ostron och skaldjur au naturel liksom till lätta fiskoch

    skaldjursrätter.


    Vinifiering: Champagnemetoden. Vinet jäses först till ett vanligt basvin.

    Därefter fyller man det i flaskan och tillsätter jäst och socker så att en andra

    jäsning startar i flaskan. Vinet får sedan vila i ca tre år innan dégorgement och

    omkorkning sker. Dosage 8gr/L - Innehåller sulfiter.


    780 kr


    Mousserat


    Codorníu Ecológica Dealcoholized EKO



    Druvor: Airen 100 %


    Doft: Doft av krispiga svenska höstäpplen och vissa aromatiska druvsorter samt

    lite persika.


    Smak: Friska toner av svenska höstäpplen, viss persika och äppelmust med viss

    sötma med ett krispigt rent avslut.


    Passar till: Som ett alkoholfritt alternativ till mousserande vin.


    Vinifiering: av-alkoholiserat vin

    Fyllighet Fruktsyra

    6 4

    240 kr



    Dessertvin


    Muscat de Rivesaltes EKO


    Producent: Maison Cazes Land: Frankrike

    Region: Languedoc-Roussillon Distrikt: AOP Muscat de Rivesaltes

    Årgång: 2015 Alkoholhalt: 15 %


    Fatkaraktär: Ingen Ekkaraktär

    Druvor: Muscat d’Alexandrie 70%, Muscat à Petits Grains 30%

    Doft: Ljuvlig och fräsch med livfulla aromer av citrus, tropisk frukt, persikor och

    aprikos.

    Smak: Smakrik och söt med friska smaker av citrus, aprikos och syltade

    apelsinskal följt av en sval avslutning med inslag av mynta.

    Passar till: Klassisk kombination med gåsleverpaté, Roquefort och andra

    grönmögelostar, samt till fruktpajer och vaniljsmaksatta desserter. Och

    fantastisk som bas för cocktails, blandad med citronsaft, vodka och ingefära

    sirap. Recept: 5 cl Muscat-vin, 2,5 cl citronsaft, 2,5 cl vodka och 1,5 cl ingefära

    sirap, allt väl kylt.


    Vinifiering: Vins Doux Naturels (”naturligt söta viner”) är en lagstiftad

    beteckning på ett sött vin, en specialitet för områden som Roussillon och

    Rivesaltes. När druvorna skördats pressas en del av dem direkt, medan resten

    krossas lätt och får ligga med skalkontakt vid låg temperatur ett tag innan

    jäsningen får starta. Den avbryts med tillsats av vinsprit s.k. mutage. Det nya

    vinet får sedan ligga på sin jästfällning i ungefär 6 månader. Ingen kontakt med

    ekfat. Restsocker: ca 120 gr/L. - Innehåller sulfiter.

    Fyllighet Fruktsyra

    4 7

    78 kr 4 cl

    Carmes de Rieussec Sauternes

    Fatkaraktär: Ingen Ekkaraktär


    Druvor: Semillon 80%, Muscadelle 10%, Sauvignon Blanc 10%

    Doft: Stor, utvecklad doft med toner av aprikos, mandel och bivax.

    Smak: Söt, frisk och balanserad smak med inslag av tropisk frukt, mandelmassa,

    honung samt en lång citrusfrisk avslutning

    .

    Passar till: Runt 10 grader till fruktdesserter, som den är, eller till

    grönmögelostar och naturligtvis foie gras.


    Vinifiering: Druvorna plockas för hand och sorteras noga, innan de försiktigt

    pressas och musten förs över till tank eller fat, där jäsningen sker. Det unga

    vinet lagras på fat av fransk ek i 18 månader innan buteljering. - Innehåller

    sulfiter.


    Fyllighet Fruktsyra

    9 7

    86 kr 4 cl

bild 2

Louise Hoffsten 2019

2019-07-27

Dela


Se alla notiser

Aktuellt

  • Sommarscenen flyttas till 2021!
  • Så här gör vi på Villa Belparc – välkommen hit!
  • Boka Konferens
  • Boka Festvåningen
  • Thomas Di Leva 2019
  • Atomic Swing 2019
  • Lisa Miskovsky 2019
  • Louise Hoffsten 2019
  • Kleerup 2019
Läs mer
bird-yellow-blue.svg

Kontakt

VILLA BELPARC

info@villabelparc.se

Telefon: 031- 82 92 82

Adress: A O Elliots v. 10

413 11 Göteborg

Boka fest eller konferens

Hitta hit

Stadsevent.se - Evenemang i Fokus