Ett av Sveriges populäraste country- och americanaband! De tre medlemmarna och multiinstrumentalisterna; Louise Holmer, Rebecka Hjukström och Sophia Hogman, har spelat tillsammans i över ett decennium och bandet är ständigt efterfrågade. De har samarbetet med bland andra Marit Bergman, Lisa Miskovsky, Lars Winnerbäck, Kalle Moraeus och några av de största i Nashville. År 2009 belönades de med en Grammis för årets folkmusik/visa. Debutplattan, From A Safe Distance, släpptes 2007 och fick både fina recensioner av kritikerna och ett varmt mottagande av publiken då den gick rakt in på albumlistans 7:e plats. Skivan gav eko även på andra sidan Atlanten och fyra USA-turnéer under 2008–2011 har givit dem ett gediget americana-renommé. Uppföljaren Traveler kom redan året därpå, och gav bandet en Grammis för årets folkmusik/visa 2009. Bandets tredje album, Chocolate & Cigarettes (2012), producerades av Steve Fishell (Dixie Chicks, Emmylou Harris, Willie Nelson) och innehåller bland annat spåret ”Regrets” där Rebecka sjunger duett med Ron Sexsmith. På bandets fjärde och senaste skiva ”Red” (2015) har Abalone Dots politiska ställningstagande blivit än tydligare, där humanism och solidaritet är ämnen som berörs, och i och med det står de för första gången på egna ben utan ett majorbolag i ryggen. Bandet berättar: – Det ligger väldigt mycket lust i ”Red”. Lust till musiken och skapandet. Men även ilska och frustration, vilket även är en av orsakerna till varför vi valde att döpa albumet till Red. Vi har en offentlig röst, då är det viktigt att göra den hörd. Första singeln The Parade är producerad av Stefan Boman (Kent, Salem Al Fakir, Sahara Hotnights m.fl.), och sätter tydligt ner foten i ställningstagandet för rätten att älska vem man vill. – The Parade är vårt bidrag till kampen mot förtrycket av HBTQ-personer och rädslan för det okända, men går även hand i hand med kampen mot främlingsfientlighet. Om man har en offentlig röst har man också en skyldighet att förändra det som inte är okej i samhället, säger Rebecka Hjukström.

Arrangör: Sommarunderhållningen kulturförvaltningen http://sommarunderhallningen.se/
Fri entré.

Vill man ha garanterad sittplats går det att beställa bord på info@villabelparc.se eller telefon 031-829282. Alla föreställningar har en meny på plats som man kan beställa ur förutom Rigmor Gustavsson, Lasse Holm och La Gaylia som har vår 3 rätters showmeny för 495kr.

I övrigt är det stå plats och sittplatser i mån av plats. Det finns flera försäljningshus som man kan köpa Grillat, sallad, vegetariskt, pizzor öl, vin och drinkar samt eget konditori och glass